3.11. Aprikoosimaustekakku

Aprikoosimaustekakku

  • 10 annosta
  • 200 g voita tai leivontamargariinia
  • 2,5 dl sokeria
  • 3 munaa
  • 2 dl hienonnettuja aprikooseja
  • 1 dl tummaa suklaata rouhittuna
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 3 rkl aprikoosimarmeladia
  • ripaus chiliä
  • 1 tl inkivääriä
  • Kostutus:
  • 2 dl vettä
  • 1 dl sokeria
  • 1 vaniljatanko
  • (tai 2 tl vaniljasokeria)

Vatkaa voi ja sokeri. Lisää munat joukkoon yksitellen, koko ajan seosta voimakkaasti vatkaten. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja mausteet keskenään. Sekoita hienonnetut aprikoosit sekä suklaarouhe jauhoihin ja lisää seos sitten taikinaan. Sekoita joukkoon myös aprikoosimarmeladi.

Kaada taikina vähintään 1,5 litran vetoiseen hyvin voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista 175 asteessa noin 50 minuuttia.

Halkaise vaniljatanko. Mittaa kostutusliemen aineet kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia. Valele lämmintä kakkua kostutusliemellä pienin erin niin, että liemi imeytyy kakkuun. Anna maustua yön yli. Huom. Kakku on mainio tarjottava myös ilman kostutusta.

Resepti: Alex Nurmi /Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat