23 sekunnin tappio 1,4 kilometrin ladulla – Anne Kyllönen naureskeli itsekin sprinttisuoritukselleen

Anne Kyllösen tuloskunnossa ei tapahtunut kohennusta maastohiihdon Tour de Skin kolmannella etapilla, vapaan sprintissä Sveitsin Val Müstairissa tiistaina. 

Selkäleikkauksen jälkeen huippukuntoon pyrkivä Kyllönen oli 68 hiihtäjän karsinnassa 61:s. Hän hävisi aika-ajojen nopeimmalle, Ruotsin Stina Nilssonille peräti 22,93 sekuntia 1,4 kilometrin matkalla.  

– Jos tuloksia katsoo, niin vauhdinjako ei onnistunut kovin hyvin, Kyllönen totesi naureskellen Hiihtoliiton tiedotteessa

– Tänään tein sen mitä oli tehtävissä. Haasteellinen ja vaikea kisa, mutta tavallaan odotinkin sitä, ettei päivästä tule helppo. 

Muun muassa MTV Urheilun asiantuntija Jari Isometsä on ihmetellyt sitä, miksi Kyllönen yrittää parantaa kuntoaan kilpailemalla, kun tämä ei pysty ladulla edes kunnon kilpailuvauhtiin. 

– Tekemisessäni on niin paljon puutteita, joita minun pitää pystyä korjaamaan ja viemään eteenpäin. Jokainen kisa antaa tietyllä tapaa jotain informaatiota, Kyllönen kommentoi.

Val Müstairin sprinttieristä on tulossa kova puristus kiertueen kärkinaisille. Suomalaisista mukana on vain Krista Pärmäkoski, kun Susanna Saapunki ja Laura Mononen karsiutuivat Kyllösen tapaan. Ristomatti Hakola ja Lauri Vuorinen selvittivät aika-ajon miesten puolella.    

– Rata on todella kova. Se vaatii todella paljon kestävyyttä. Happoa kertyy, ja kun ollaan korkealla, niin kelikin on hitaampi, Kyllönen summasi. 


Lue myös:

    Uusimmat