23.2 Tomaatti-tonnikalapizza

Pizzapohja

  • 1,5 dl vettä
  • 20 g hiivaa
  • 0,5 tl suolaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 4 dl vehnäjauhoja

Tonnikala-tomaattikastike

  • 1 prk tomaattimurskaa (n. 400 g)
  • 1 tölkki tonnikalaa
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 0,5 dl tomaattipyreetä
  • tilkka oliiviöljyä
  • tuoretta basilikaa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 1 prk anjovisfileitä
  • kivettömiä oliiveja
  • 150 g juustoraastetta

Liuota hiiva lämpimään veteen. Lisää suola sekä öljy ja jauhoja vähitellen. Vaivaa taikina koneella tai käsin kiinteäksi ja sileäksi. Anna kohota liinan alla noin kaksin kertaiseksi. Kaulitse ohueksi pellille ja anna levätä vielä hetki.

Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipuli pannulla öljyssä tomaattipyreen kera. Lisää tomaattimurska ja tonnikala. Anna hautua 20 minuuttia. Lisää lopuksi hienonnettu basilika, suolaa ja mustapippuria.

Levitä kastike pizzapohjalle. Nostele vielä anjovisfileet ja oliivit pizzan päälle. Ripottele pinnalle juustoraaste ja paista 225 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Resepti: Henri Alén

Lue myös:

    Uusimmat