18.10. Makaronilaatikko ja Mummin luumuhyve

Makaronilaatikko

  • 400 g makaronia
  • 1 lihaliemikuutio
  • 400 g jauhelihaa
  • 1 sipuli
  • suolaa
  • maustepippuria
  • 6 dl maitoa
  • 3 kananmunaa

Keitä makaronit lihaliemessä. Ruskista jauheliha pannulla ja lisää hienonnettu sipuli.

Paista kunnes sipuli pehmenee hieman. Mausta seos suolalla ja maustepippurilla. Vatkaa kananmunien rakenne rikki ja sekoita joukkoon maito. Mausta myös munamaito suolalla ja maustepippurilla.

Kaada makaronit ja jauheliha-sipuliseos uunivuokaan, sekoita. Kaada päälle myös munamaito.

Paista 175 asteisessa uunissa n. 1 tunti. Tarjoa lisänä esim. porkkanaraastetta.

Mummin luumuhyve

  • 1 pss kuivattuja kivettömiä luumuja
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 dl maitorahkaa
  • 1-2 rkl sokeria

Keitä luumuja hetki kunnes ovat pehmeitä. Hienonna niitä veitsellä ja jäähdytä.

Vaahdota kerma kuohkeaksi ja mausta sokerilla.

Yhdistä kaikki aineet varovasti sekoittaen ja tarjoa kylmänä.

Reseptit: Alex Nurmi/Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat