Ei filtteriä! Somekampanja haastaa paljastamaan kasvot filtterin takaa – uskallatko sinä ottaa haasteen vastaan?

Näin kauneussuodattimet toimivat Instagramissa – Katso video! 3:00
Videolla kerrotaan mistä haasteessa on kyse ja näytetään, kuinka salakavalasti kasvoja muokkaavat filtterit toimivat.

Somessa on viime päivinä pyörinyt kampanja, joka on kulkenut muun muassa nimillä #unfilteredchallenge ja #nofilterchallenge. Sen tarkoituksena on uskaltaa paljastaa, miltä käyttäjän kasvot oikeasti näyttävät käytettyjen filtterien eli suodattimien takana.

#Nofilterchallenge-somehaasteen takana on 33-vuotias journalisti, somepersoona ja kehopositiivisuuden puolestapuhuja Danae Mercer. MTV Uutiset on uutisoinut Danaen sosiaalisen median postauksista ennenkin.

Moni varmasti jo tietää, että somessa käytetään ulkonäköä parantavia suodattimia. Älypuhelimen käyttäjillä on tarjolla ilmaisia ja helppokäyttöisiä kuvanmuokkausohjelmia, joiden avulla ihon pienet virheet saa katoamaan kuin taikaiskusta. Myös esimerkiksi Instagramin tarinoissa voi nykyisin käyttää suodattimia julkaistavien kuvien ja videoiden päällä. Niiden käyttäminen on lähes naurettavan helppoa.

Suodatin voi olla yksinkertaisuudessaan sellainen, joka silottaa ihon virheitä, parantaa valaistusta tai värjää niin, että ihminen näyttää ruskettuneelta. On myös sellaisia filttereitä, jotka muokkaavat kasvoja. Haluaisitko suuremmat huulet, pienemmmän nenän ja eriväriset silmät? Onnistuu. Kyseiset kauneussuodattimet ovat jo niin realistisia, että monelle voi olla jo vaikea tunnistaa, mikä on somessa aitoa kauneutta ja mikä keinotekoista.

Yllä olevalla videolla kerrotaan, mistä haasteessa on kyse ja näytetään, kuinka salakavalasti kasvoja muokkaavat filtterit toimivat.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.


Lue myös:

    Uusimmat