15.3. Tulinen makaronilaatikko ja sitrussalaatti

Tulinen makaronilaatikko

  • 400 g jauhelihaa
  • 1 iso sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 tuore chilipalko
  • 400 g pennepastaa
  • 5 dl maitoa
  • 1 dl makeaa chilikastiketta
  • 3 kananmunaa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • tilkka öljyä

Keitä pasta juuri ja juuri kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Hienonna sipuli, valkosipulinkynnet ja chili. Ruskista jauheliha pannulla ja lisää pannulle tarvittaessa tilkka öljyä. Lisää joukkoon sipulit ja chili ja anna niiden kuullottua pehmeäksi. Sekoita kattilassa valutettu pasta ja jauhelihaseos ja kaada se sitten voideltuun uunivuokaan. Yhdistä vielä maito, kananmunat ja makea chilikastike. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Kaada seos vuokaan. Paista makaronilaatikkoa 180 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

Sitrussalaatti

  • 2 appelsiinia
  • 2 verigreippiä
  • 1 ruukku rapeaa salaattia
  • tilkka oliiviöljyä
  • 2 tl punaviinietikkaa
  • ripaus sokeria
  • suolaa
  • mustapippuria

Fileeraa sitrukset kalvottomiksi. Revi salaatti haarukkapaloiksi ja nostele sitruslohkojen joukkoon. Mausta salaatti juuri ennen tarjoilua oliiviöljyllä, etikalla, sokerilla, suolalla ja mustapippurilla.

Reseptit: Sanna Miettunen

Lue myös:

    Uusimmat