13.4 Kotijuustolla kuorrutettua kalkkunaa ja pesto-perunasosetta

Kotijuustolla kuorrutettua kalkkunaa

  • 700 g kalkkunanrintaa
  • 1 rasia perinteistä tuorejuustoa
  • 1 rkl hunajaa
  • suolaa ja valkopippuria
  • tilkka rypsiöljyä

Leikkaa kalkkunasta kahdeksan ohutta n. 1 cm paksua viipaletta. Paista viipaleet nopeasti öljyssä molemmin puolin ja aseta uunivuokaan. Sivele viipaleet hunajalla ja mausta suolalla ja valkopippurilla. Leikkaa tuorejuustosta 1 cm paksut viipaleet ja aseta kalkkunaviipaleiden päälle. Loppukypsennä 180 asteisessa uunissa noin 7 minuuttia.

Pesto-perunasose

  • 400 g kuorittua perunaa
  • 1,5 dl maitoa
  • 3 rkl valmista pestokastiketta
  • suolaa
  • valkopippuria

Keitä perunat kypsiksi ja valuta hyvin. Murskaa ne kattilassa esim. puukauhalla. Lisää joukkoon lämmin maito ja pestokastike. Mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla. Sekoita sähkövatkaimella kunnes sose on tasaista ja kuohkeaa.

Pesto

  • 1 ruukku basilikaa
  • 1 ruukku persiljaa
  • 0,7 dl oliiviöljyä
  • 30 g pinjansiemeniä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • (hieman parmesaania)

Soseuta kaikki raaka-aineet tehosekoittimessa tai huhmareessa kunnes seos on sileää

Resepti: Henri Alén

Lue myös:

    Uusimmat