13.3.2003 Kalarisotto

3-4:lle

runsas 3 dl (250 G) risottoriisiä
2 rkl öljyä
1 sipuli
1 dl valkoviiniä tai vettä+sitruunamehua
6-8 dl kalalientä (ruodoista)
mustapippuria
suolaa
n.100 g raastettua parmesaania
hienonnettua tilliä ja/tai ruohosipulia,
kevätsipulia

n. 300 g kuhaa, kirjolohta tai muuta kalaa fileinä
1 rkl öljyä
1 sipuli tai pätkä purjoa
suolaa
mustapippuria
vähän kalalientä
nokare voita
tilliä, ruohosipulia tai/ja kevätsipulia

1. Kuullota hienonnettu sipuli öljyssä esim. paistokasarissa . Lisää riisi ja anna sen kuullottua hetki.
2. Kaada joukkoon viini ja hetken kuluttua noin kolmasosa kiehuvasta kalaliemestä. Anna kiehua kunnes
kalaliemi on imeytynyt. Lisää taas osa kalaliemestä, sekoita ja anna imeytyä ja lisää sen jälkeen loput tai tarvittava määrä kalalientä. Katso pakkauksesta riisin kypsymisaika joka vaihtelee 20-25 minuuttin välillä. Risoton kuuluu olla löysää ja jyvien hampaissa tuntuvia ei siis puuron pehmeää.
3. Sekoita joukkoon lopuksi juustoraaste ja runsaasti vihreää.
Kaada risotto lämmitettyyn astiaan tai tarjoa paistokasarista. Kaada kala liemineen tasaisesti risoton päälle.
4. Valmista kala risoton kypsyessä. Leikkaa ruodottomat, nahattomat fileet suikaleiksi ja hienonna sipuli.
5. Kuullota sipuli öljyssä pehmeäksi. Lisää kalapalat ja anna hautua hetki. Lisää mausteet, vähän kalalientä ja voita sekä runsaasti hienonnettua vihreää. Anna makujen tasaantua miedolla lämmöllä. Kaada tasaisesti risoton päälle.
Tarjoa risoton alkupalaksi salaattia tai raastetta.

- Toim. Kati Nappa




Kalarisotto, 100 g


Energia: 0,62 MJ / 150 kcal
Prot. 7 g, hh 12 g, ra. 7

Lue myös:

    Uusimmat