Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

13.3.2003 Kalarisotto

Julkaistu 18.03.2003 18:19

3-4:lle

Kalarisotto, kahdella tavalla tarjoiltuna

Kalarisotto, kahdella tavalla tarjoiltunaCopyright MTV Oy 2003

runsas 3 dl (250 G) risottoriisiä
2 rkl öljyä
1 sipuli
1 dl valkoviiniä tai vettä+sitruunamehua
6-8 dl kalalientä (ruodoista)
mustapippuria
suolaa
n.100 g raastettua parmesaania
hienonnettua tilliä ja/tai ruohosipulia,
kevätsipulia

n. 300 g kuhaa, kirjolohta tai muuta kalaa fileinä
1 rkl öljyä
1 sipuli tai pätkä purjoa
suolaa
mustapippuria
vähän kalalientä
nokare voita
tilliä, ruohosipulia tai/ja kevätsipulia

1. Kuullota hienonnettu sipuli öljyssä esim. paistokasarissa . Lisää riisi ja anna sen kuullottua hetki.
2. Kaada joukkoon viini ja hetken kuluttua noin kolmasosa kiehuvasta kalaliemestä. Anna kiehua kunnes
kalaliemi on imeytynyt. Lisää taas osa kalaliemestä, sekoita ja anna imeytyä ja lisää sen jälkeen loput tai tarvittava määrä kalalientä. Katso pakkauksesta riisin kypsymisaika joka vaihtelee 20-25 minuuttin välillä. Risoton kuuluu olla löysää ja jyvien hampaissa tuntuvia ei siis puuron pehmeää.
3. Sekoita joukkoon lopuksi juustoraaste ja runsaasti vihreää.
Kaada risotto lämmitettyyn astiaan tai tarjoa paistokasarista. Kaada kala liemineen tasaisesti risoton päälle.
4. Valmista kala risoton kypsyessä. Leikkaa ruodottomat, nahattomat fileet suikaleiksi ja hienonna sipuli.
5. Kuullota sipuli öljyssä pehmeäksi. Lisää kalapalat ja anna hautua hetki. Lisää mausteet, vähän kalalientä ja voita sekä runsaasti hienonnettua vihreää. Anna makujen tasaantua miedolla lämmöllä. Kaada tasaisesti risoton päälle.
Tarjoa risoton alkupalaksi salaattia tai raastetta.

- Toim. Kati Nappa




Kalarisotto, 100 g


Energia: 0,62 MJ / 150 kcal
Prot. 7 g, hh 12 g, ra. 7

Lisää aiheesta:

Iso osa lapsista jää harrastusten ulkopuolelle – yksi ryhmä korostuuSami Sykkö nimeää suomalaisten muotimerkkien helmasynninMarcus, 27, söi neljä pannupihviä lounasbuffetissa – valtava kohuSikke Sumari vinkkaa uskomattoman herkun edellispäivän leivästäMiksi Kela kysyy, mitä tukia hakija on saanut? Kela vastaaHaluatko tehdä järkevän päätöksen? Nuku yön yli!
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 15:07
    Lapset

    Iso osa lapsista jää harrastusten ulkopuolelle – yksi ryhmä korostuu

  • 12:52
    Muotimaailma

    Sami Sykkö nimeää suomalaisten muotimerkkien helmasynnin

  • 09:34
    Ruoka

    Marcus, 27, söi neljä pannupihviä lounasbuffetissa – valtava kohu

  • 08:19
    Ruoka

    Sikke Sumari vinkkaa uskomattoman herkun edellispäivän leivästä

  • 06:33
    Kela

    Miksi Kela kysyy, mitä tukia hakija on saanut? Kela vastaa