Mainos

12-vuotiaan karkumatkan syy selvisi

Haminan poliisin mukaan 12-vuotiaan koulupojan katoamisen taustalla oli pitkään jatkunut koulukiusaaminen. 12-vuotias katosi eilen Haminan keskustassa ja hänet löydettiin tiistaina aamulla viiden kilometrin päässä Haminan keskustasta.

Radiossa viranomaistiedotteen kuullut autoilija havaitsi tuntomerkkeihin sopineen pojan kävelemässä Helsingintien varressa olleella kevyenliikenteen väylällä lähellä Tenkkiilintien risteystä. Autoilija soitti havainnostaan Hätäkeskukseen ja paikalle saapunut poliisipartio varmisti, että kyseessä oli kadoksissa ollut poika.

Poliisin mukaan poika kertoi kävelleensä lähes koko yön ja käyneensä mm lähellä Kotkaa. Jossakin vaiheessa hän oli nukkunut pienen aikaa jonkun kiven vieressä.

Itsetuhoaikeita pojalla ei ollut. Kuudesluokkalainen oli kyllästynyt pitkään jatkuneeseen koulukiusaamiseen ja siihen, että asioihin ei ollut kunnolla koulun toimesta puututtu. Pojan koulu on Haminan keskuskoulu.

Pojan luokan oppilaita puhutettiin poliisin toimesta operaation aikana mm. sen selvittämiseksi, että mihin kadonneena olleen pojan etsintöjä suunnattaisiin.

Viisikymmentä etsi poikaa

Etsinnöissä oli mukana henkilöstöä vapaaehtoisesta pelastuspalvelusta, paikallisesta VPK:sta, Meripelastusyhdistyksestä ja sotilaspoliisista. Lisäksi etsintöihin osallistui poliisipartioiden lisäksi Rajavartiolaitoksen helikopteri ja rajan koirapartioita miehistöineen. Kaikkiaan etsintään osallistui noin 50 henkeä. Etsinnän johtamisesta vastasi Haminan poliisi.

Pojalle ja perheelle on järjestetty kriisiapua Spr:n ja sosiaaliviranomaisten toimesta.

Radioon ja muihin tiedotusvälineisiin annetun viranomaistiedotteen ansiosta poliisi sai paljon hyviä havaintoja kansalaisilta. Näiden havaintojen avulla etsintöjä voitiin suunnata oikeisiin paikkoihin. Poliisi haluaa kiittää suuresti kansalaisia aktiivisesta toiminnasta.

(MTV3)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.