10 miestä ja kaksi naista epäiltynä murhasta Helsingissä – henkirikoksen uhrina aikuinen mies: Poliisi vaikenee tapauksen yksityiskohdista lähes täysin

0:52
Katso aiheesta lisää MTV Uutiset Livestä

Poliisin tietoon tuli keskiviikkona Helsingissä henkirikos, jota tutkitaan murhana. 12 ihmistä esitetään viikonlopun aikana vangittavaksi Helsingin käräjäoikeudessa teosta epäiltynä. Heistä kaksi on naisia ja loput miehiä.

Poliisi otti keskiviikkona kiinni rikoksesta epäiltyinä kaksitoista henkilöä. Heitä kaikkia esitetään viikonlopun aikana vangittavaksi Helsingin käräjäoikeudessa, poliisi kertoo tiedotteessaan.

Henkirikoksen uhri oli aikuinen mies. Poliisi ei toistaiseksi kerro, missä päin pääkaupunkia henkirikos on tapahtunut. Murhan rikosnimike viittaa erityisen raakaan tai julmaan tekotapaan.

– Poliisi ei voi tiedottaa henkirikoksesta, sen uhrista tai siitä epäillyistä tällä hetkellä enempää, koska se vaarantaisi keskeneräisen tutkinnan, poliisin tiedotteessa kerrotaan.

Eri-ikäisten epäiltyjen joukko

Helsingin käräjäoikeuden pakkokeinokanslian mukaan vangittavien joukko koostuu sekä 70-, 80-, ja-90-luvulla syntyneistä miehistä ja naisista. Naisia on kaksi, loput ovat miehiä.

Kun rikoksesta epäilty pidätetään, hänen vangitsemisvaatimuksensa on otettava käsittelyyn viimeistään neljän päivän kuluttua kiinniottamisesta. Näin ollen keskiviikkona kiinniotettujen epäiltyjen vangitsemisoikeudenkäynti on pidettävä viikonlopun aikana. MTV Uutiset Live on paikalla vangitsemisoikeudenkäynnissä lauantaiaamuna.

Vangitsemisia on vaatinut tutkinnanjohtaja Jukka Larkio Helsingin poliisista.

Poliisi tiedottaa asiasta seuraavan kerran aikaisintaan maanantaina.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja