Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

12.5.2004 Silakkakukko ja porkkanasalaatti

Julkaistu 12.05.2004 06:00(Päivitetty 12.05.2004 12:49)

Silakkakukko

SilakkakukkoCopyright MTV Oy 2004

Silakkakukko (4-6 annosta)

  • 300 g ruistaikinaa
  • 200 g silakkafileitä
  • nippu tilliä
  • sipuli
  • 1 rkl pinjansiemeniä
  • voita
  • suolaa
  • valkopippuria

Kuullota sipuli miedolla lämmöllä pienessä määrässä voita ja lisää joukkoon hienonnettu tilli. Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla ja lisää edelliseen. Kauli taikina ohueksi. Mausta silakkafileet suolalla ja lado ne kerroksittain tilli-sipuli-pinjaseoksen kanssa taikinan keskelle. Käännä taikinan reunat keon päälle ja voitele liepeet voisulalla. Käännä kukko uunipellille saumapuoli alaspäin ja paista 210 asteisessa uunissa n. 15 minuuttia, voitele vielä pinta voisulalla ja jatka paistamista n. 5 minuuttia.

Porkkanasalaatti (4 annosta)

  • 1 puntti naattiporkkanoita
  • 1 dl kermaviiliä
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 1 ruukku rakuunaa
  • suola
  • valkopippuria
  • 1 rkl hunajaa

Kuori ja keitä porkkanat hunajalla ja suolalla maustetussa vedessä. Jäähdytä. Sekoita kermaviilin joukkoon hienonnettu rakuuna, sitruunamehu ja mausteet. Kaada kastike porkkanoiden päälle ja tarjoile silakkakukon kanssa.

Resepti: Jyrki Sukula/ Ruokala

Lisää aiheesta:

Yleellisen samppanjapullon historia yllättää: "Ei voi kätkeä pommia"Kuinka kauan avattu glögi säilyy? Vastaus saattaa yllättääTekokuusi vai aito kuusi? "Aidon kuusen kritiikki kohdistuu siihen, että se palvelee vain lyhyen aikaa"Näin sumuvaloja pitää oikeasti käyttää – "Valitettavan usein näkee..."Karjalanpiirakoita, muikkukukkoa ja omenalörtsyjä – Linnan juhlien tarjoilut julki!Tiesitkö? Linnan juhlien alkuperäinen booliohje vuoti julkisuuteen 1970-luvulla
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 18:15
    Kuohuviini

    Yleellisen samppanjapullon historia yllättää: "Ei voi kätkeä pommia"

  • 17:15
    Juomat

    Kuinka kauan avattu glögi säilyy? Vastaus saattaa yllättää

  • 14:32
    Joulu

    Tekokuusi vai aito kuusi? "Aidon kuusen kritiikki kohdistuu siihen, että se palvelee vain lyhyen aikaa"

  • 11:59
    Liikenneturvallisuus

    Näin sumuvaloja pitää oikeasti käyttää – "Valitettavan usein näkee..."

  • 11:30
    Linnan juhlat

    Karjalanpiirakoita, muikkukukkoa ja omenalörtsyjä – Linnan juhlien tarjoilut julki!