12.5.2004 Silakkakukko ja porkkanasalaatti

Silakkakukko

Silakkakukko (4-6 annosta)

  • 300 g ruistaikinaa
  • 200 g silakkafileitä
  • nippu tilliä
  • sipuli
  • 1 rkl pinjansiemeniä
  • voita
  • suolaa
  • valkopippuria

Kuullota sipuli miedolla lämmöllä pienessä määrässä voita ja lisää joukkoon hienonnettu tilli. Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla ja lisää edelliseen. Kauli taikina ohueksi. Mausta silakkafileet suolalla ja lado ne kerroksittain tilli-sipuli-pinjaseoksen kanssa taikinan keskelle. Käännä taikinan reunat keon päälle ja voitele liepeet voisulalla. Käännä kukko uunipellille saumapuoli alaspäin ja paista 210 asteisessa uunissa n. 15 minuuttia, voitele vielä pinta voisulalla ja jatka paistamista n. 5 minuuttia.

Porkkanasalaatti (4 annosta)

  • 1 puntti naattiporkkanoita
  • 1 dl kermaviiliä
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 1 ruukku rakuunaa
  • suola
  • valkopippuria
  • 1 rkl hunajaa

Kuori ja keitä porkkanat hunajalla ja suolalla maustetussa vedessä. Jäähdytä. Sekoita kermaviilin joukkoon hienonnettu rakuuna, sitruunamehu ja mausteet. Kaada kastike porkkanoiden päälle ja tarjoile silakkakukon kanssa.

Resepti: Jyrki Sukula/ Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat