Julkaistu 12.05.2004 06:00(Päivitetty 12.05.2004 12:49)
SilakkakukkoCopyright MTV Oy 2004
Silakkakukko (4-6 annosta)
300 g ruistaikinaa
200 g silakkafileitä
nippu tilliä
sipuli
1 rkl pinjansiemeniä
voita
suolaa
valkopippuria
Kuullota sipuli miedolla lämmöllä pienessä määrässä voita ja lisää joukkoon hienonnettu tilli. Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla ja lisää edelliseen. Kauli taikina ohueksi. Mausta silakkafileet suolalla ja lado ne kerroksittain tilli-sipuli-pinjaseoksen kanssa taikinan keskelle. Käännä taikinan reunat keon päälle ja voitele liepeet voisulalla. Käännä kukko uunipellille saumapuoli alaspäin ja paista 210 asteisessa uunissa n. 15 minuuttia, voitele vielä pinta voisulalla ja jatka paistamista n. 5 minuuttia.
Porkkanasalaatti (4 annosta)
1 puntti naattiporkkanoita
1 dl kermaviiliä
1/2 sitruunan mehu
1 ruukku rakuunaa
suola
valkopippuria
1 rkl hunajaa
Kuori ja keitä porkkanat hunajalla ja suolalla maustetussa vedessä. Jäähdytä. Sekoita kermaviilin joukkoon hienonnettu rakuuna, sitruunamehu ja mausteet. Kaada kastike porkkanoiden päälle ja tarjoile silakkakukon kanssa.