10 hyvää syytä jättää kumppani kolmen vuoden jälkeen

Oletko huomannut, että olet onneton suhteessasi ja ne kumppanin pienet ärsyttävät tavat ovat kasvaneet lähes äärimmäisen kestämättömiksi? Jos kumppanissa ilmenee hyvin ärsyttäviä piirteitä kolmen vuoden seurustelun jälkeen, kannattaa partneri pistää suosiolla vaihtoon, väittää tutkimus. Mamamia.com listasi kymmenen pahinta intohimon tappajaa.

Onko kumppanisi lihonut viime aikoina? Jättääkö hän leikatut – tai vielä pahempaa – pureskellut kynnenpalaset pitkin lattioita? Kuorsaako hän? Käyttää epäseksikkäitä, vanhoja, kauhtuneita alushousuja? Jos vastasit näihin kysymyksiin kyllä ja huomaat näkeväsi niiden takia punaista, mamamia.com kehottaa sinua jättämään hänet nyt, äläkä vasta vuosien päästä.

Naisia kehotetaan unohtamaan perinteinen "7 vuoden kriisi" – vuosien määrä on tätä nykyä vaihtunut kolmeen. Seitsemän vuotta on tyypillisesti ollut se aika, jolloin parisuhteessa rakkauden ja kiintymyksen tilalle astelee pettymys, suhteessa ilmenee kriisi: kannattaako tätä suhdetta jatkaa vai ei? Koska elämämme on tätä nykyä kiireisempää kuin koskaan, emme voi tuhlata epämieluisaan kumppaniin liikaa vuosia, mamamia.com kirjoittaa.

Harmittomat tavat muuttuvat sietämättömiksi

Brittiläisen tutkimuksen mukaan 67 prosenttia kertoi pienten ärsyttävien piirteiden ja tapojen suhteen alkutaipaleella olevan useimmiten harmittomia ja hellyttäviä. Nämä tavat muuttuvatkin äärettömän ärsyttäviksi noin 36 kuukauden seurustelun jälkeen.

Lisäksi kolmen vuoden rajapyykki vaikutti suhteessa muutoinkin: Yli kolme vuotta seurustelleet parit kertoivat, että he saavat kuulla kehuja kumppaniltaan vain kerran viikossa – suhteen alkuajoilla kehuja satelee keskimäärin kolme viikossa.

Surullista kuultavaa oli myös, että kolme kymmenestä yli viisi vuotta yhdessä olleesta parista kertoi, etteivät he saa koskaan kehuja partneriltaan.

Tutkimuksen mukaan romanssi pysyy hyvin elossa, jos pariskunnan molemmat osapuolet käyvät tyttöjen- ja poikienilloissa tai jopa tekevät lomamatkoja ilman toista osapuolta. Niin, ja osta uudet bokserit.

Tutkimukseen osallistui 2000 brittiläistä. Heiltä myös udeltiin, mitkä ovat pahimmat intohimon tappajat suhteessa.

TOP 10: Intohimon tappajat

1. Painonnousu / liikunnan puute (13 prosenttia)

2. Raha / Säästöjen tuhlaus (11 prosenttia)

3. Antisosiaaliset työajat (10 prosenttia)

4. Hygieniaogelmat, henkilökohtainen puhtaus (9 prosenttia)

5. Kumppanin sukulaiset / suurperhe – liikaa, liian vähän (9 prosenttia)

6. Romantiikan, seksin, huomioimisen puute (8 prosenttia)

7. Alkoholi ja sen liikakulutus (7 prosenttia)

8. Kuorsaus ja antisosiaaliset nukkumaanmeno-tavat (6 prosenttia)

9. Raihnainen muotimaku – samat vanhat kalsarit/vaatteet (4 prosenttia)

10. Kylpyhuonetavat – kynsien leikkuu lattialle (4 prosenttia)

MTV3/Helmi

Lähde: Mammamia.com

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja