10 asiaa, joita et tiennyt Ricky Gervaisista

Ricky Gervais on naurattanut yleisöä suositussa Konttori-sarjassa ja vitsaili viimeksi Golden Globe -gaalan juontajan roolissa illan tähdistä niin raisusti, että toiset vihastui ja osa ihastui. Mutta tiesitkö huumorimiehestä nämä asiat?

Näyttelijä Ricky Gervais nousi yleisön suosioon Konttori -sarjan myötä vasta nelikymppisenä, mutta hän on ottanut menetetyn ajan hyvin haltuunsa viimeisen kymmenen vuoden aikana. Konttoria seurasi suosittu sarja Extras. Vuonna 2009 Ricky ohjasi ensimmäisen elokuvansa – komedian Valehtelemisen sietämätön keveys – jossa hän myös näytteli. Viimeksi koomikko nähtiin juontamassa Golden Globe -gaalaa, jossa vitsaili röyhkeästi jokaisen tähden kustannuksella. Tiesitkö nämä Digitalspy.co.uk -sivuston listaamat 10 asiaa kohukoomikosta?

1. Ricky Dene Gervais syntyi Englannissa 25. kesäkuuta 1961 äidilleen Evalle ja isälleen Jerrylle. Hänellä on kolme vanhempaa sisarusta, Larry, Marsha ja Bob.

2. Ennen kuin hänen komediauransa otti tulta alleen, Ricky työskenteli musiikillisena neuvojana BBC:n klassikkosarjassa This Life. Asiaa kenties auttoi se, että hän seurusteli sarjan tuottajan Jane Fallonin kanssa.

3. Huolimatta menestyksestään Amerikassa Ricky on aina moittinut julkimoita, jotka muuttavat pois Englannista vain välttääkseen korkeat verot:

– Rakastan maksaa veroja. Se auttaa tasaamaan tulot reilusti. Veroja pakoilevissa on jotain vastenmielistä. Maksakaa laskunne tai painukaa hiiteen.

4. Yksi Rickyn vähemmän menestyneistä komediaprojekteista oli vuoden 2000 hupailuohjelma Bruiser. Ohjelmaa pyöritettiin kuusi jaksoa. Mukana käsikirjoittamassa ja näyttelemässä oli sellaisiakin tähtiä kuin Martin Freeman, Robert Webb, David Mitchell ja Richard Ayoade.

5. Ricky on aika epätodennäköinen henkilö osallistumaan Celebrity Boxing -nyrkkeilytapahtumaan, mutta vuonna 2002 hän todella osallistui ja voitti Anthea Turnerin miehen Grant Boveyn. Läheisten ystäviensä Karl Pilkingtonin ja Stephen Merchantin kylkiluista piittaamatta koomikko päätyi voittamaan kilpailun. Ricky lahjoitti voittonsa Macmillanin hoitajakoulutukseen.

6. Mikä mahtaa olla Rickyn lempikeitto?

– Hassua kyllä, ennen kuin minusta tuli maailmanlaajuinen supertähti, se oli tomaattikeitto. Nyt on olemassa kaikenlaisia uusia makuja, mutta lempikeittoni on edelleen tomaateista tehty. Tomaattikeitto on keittojen kuningas! Tämä vain osoittaa sen, ettei julkisuus välttämättä muuta ihmistä, mies velmuilee.

7. Rickyn yritykset musiikkiuralla Seona Dancing -popduossa on hyvin dokumentoitu. Surullista kyllä hänen isoin hittinsä oli Bitter Heart, joka floppasi ja jäi roikkumaan hittilistojen häntäpäähän. Yhdessä maassa tämä 80-luvun hitti kuitenkin nousi arvaamattomaan suosioon — Filippiineillä nimittäin!

8. Ricky ei ota murska-arvioita kevyesti. Kun Have I Got News For You -televisiovisailun juontaja, Private Eye -lehden päätoimittaja Ian Hislop parjasi Rickyn Animals -stand-up-kiertuetta vuonna 2003, Ricky päätti jokaisen stand-up-shownsa kuvailemalla miestä "rumaksi, pieneksi, mopsinaamaiseksi urpoksi".

9. Monet unohtuneet tähdet myisivät vaikka oikean kätensä saadakseen tehdä töitä Rickyn kanssa. Tämä ei kuitenkaan estänyt 80-luvun lastenohjelmien sankaria, aikoinaan vihreän Orville-ankan kanssa esiintynyttä Keith Harrisia kieltäytymästä roolista Extras -sarjassa. Harrisin mielestä Rickyn käsikirjoitus oli "silkkaa törkyä" ja hän kieltäytyi näyttelemästä rasistista kiihkoilijaa. Legendaariseksi muodostunutta roolisuoritusta päätyi näyttelemään Keith Chegwin.

10. Rickysta on saattanut tulla yksi Nenäpäivä-kampanjan vakiokoomikoista viime vuosina, mutta hän haluaa korostaa sitä, ettei tee hyväntekeväisyyttä parantaakseen imagoaan.

– Olen nähnyt Nenäpäivässä näyttelijöitä, joiden kiertue alkaa seuraavana päivänä. Se on halveksittavaa, mutta en mainitse heitä nimeltä, Ricky on kertonut.

Lisää kiinnostavia näyttelijöitä:

MTV3/Helmi

Lähde: Digitalspy.co.uk

Kuvat: Getty Images, Splash News

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja