Mainos

10 000 euron musikaalipalkinto Riitta Havukaiselle

Näyttelijä Riitta Havukaiselle on myönnetty Suomen ensimmäinen musiikkiteatteritaiteen tunnustuspalkinto ansioituneena musiikkiteatterin tekijänä.

Uusi Ensi Linja -palkinto on suuruudeltaan 10 000 euroa. Lisäksi musiikkiteatterin 2 000 euron kannustuspalkinnon nuorelle, uudelle musiikkiteatterikyvylle jakavat High School Musicalin päärooleissa esiintyneet Jukka Nylund ja Yasmine Yamajako.

Palkinnosta päättänyt raati arvioi, että musiikkiteatteri elää Suomessa nyt vahvaa kehitysvaihetta ja on lyhyessä ajassa noussut Pohjoismaiden kärkisijalle.

Havukaisen näytöt musiikkiteatteritaiteessa ovat ansiokkaat.

Parhaillaan hän on mukana Helsingin Kaupunginteatterin Rebecca-musikaalissa rouva van Hopperin roolissa. Tätä ennen Havukainen on tehnyt loistavat roolityöt jo alkaen Cats-musikaalista (1986) sekä viimeisimpinä "Suurenmoista!" -musiikkinäytelmän epäsovinnaisena amerikkalaisena naishenkilönä Florence Foster Jenkinsinä (2006) ja Kerjäläisooperan Cecilia Peachumina (2007).

Helsingin Linnanmäen Peacock-teatterissa esitetty High School Musical on ollut paitsi yleisömenestys, myös suuri lupaus suomalaisen musiikkiteatterin tulevaisuudesta.

Palkintoraadin arvion mukaan tämä esitys yllätti suurimmatkin odotukset ja oli kansainvälistä tasoa. Päärooleissa Troy Boltonina esiintynyt Jukka Nylund ja Gabriella Montezina esiintynyt Yasmine Yamajako sekä koko High School Musicalin esiintyjäkaarti osoittavat, kuinka laajaa ja pätevää koulutusta aina korkeimpia oppilaitoksia, kuten Sibelius-Akatemiaa ja Teatterikorkeakoulua myöten, mutta myös muilla tasoilla Suomessa annetaan.

Suomen musiikkiteatteri on nykyisin korkeaa kansainvälistä tasoa.

Tätä kuvaa muun muassa Åbo Svenska Teaternin Evita-musikaalin roolijako, joka on tehty lähes tasan kotimaisten ja muista Pohjoismaista kotoisin olevien musiikkiteatterin ammattilaisten kesken.

Nykyinen monipuolinen ja laaja musiikkiteatteriesitysten määrä eri puolilla Suomea tarjoaa alan ammattilaisille paitsi työmahdollisuuksia myös uusia haasteita, joiden varassa ammatillinen kehittyminen on varmistettu. Ulkomaiset vierailijat vauhdittavat vielä tätä kehitystä.

Musiikkiteatteritaiteen tunnustuspalkinnon on perustanut Helsingin Kaupunginteatteri yhteistyössä johdon suorahakuun erikoistunut Stanton Chase Internationalin kanssa.

Ensi linja -palkintoraadin puheenjohtajana on toiminut teatterinjohtaja Asko Sarkola ja jäseninä toimittajat Kirsikka Moring ja Veijo Sahiluoma sekä kapellimestari Nick Davies.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.