1.2. Paistettua maksaa ja salviasipulit

Paistettua maksaa

  • 600-700 g naudanmaksaa ohuina viipaleina
  • maitoa
  • jauhoja
  • suolaa
  • mustapippurirouhetta
  • voita paistamiseen

Osta maksa kaupasta valmiiksi puhdistettuna ja viipaloituna. Liota viipaleita maidossa kitkeryyden poistamiseksi. Vasikan maksaa 1-2 h, nuoren naudan 4-6 h ja naudan n. 8 h. Sekoita lautasella jauhot, suola ja pippurirouhe. Kuivaa maksa talouspaperilla ja pyöritä molemmilta puolilta jauhoissa. Paista maksaviipaleet nopeasti kuumalla pannulla voissa tai parilalla, jättäen ne hieman punertaviksi sisältä. Tarjoile salviasipuleiden ja risoton kanssa.

Salviasipulit

  • 8-10 salottisipulia
  • 4-5 lehteä tuoretta salviaa
  • nokare voita
  • hunajaa
  • suolaa
  • kokonaisia mustapippureita
  • lihalientä

Sulata voi kattilassa ja lisää joukkoon kuoritut sipulit ja salvian lehdet. Paahda sipuleita hetki, jonka jälkeen lisää hunaja, mausteet ja lihalientä niin paljon, että sipulit peittyvät. Anna kiehua pienellä lämmöllä noin 30-45 min, että sipulit pehmenevät. Lisää tarvittaessa lihalientä. Tarjoile paistetun maksan kanssa.

Reseptit: Sanna Miettunen

Lue myös:

    Uusimmat