Tappara-mestari joi olutta – ulos maajoukkueesta

Tappara-hyökkääjä Philip Granathia ei ole hämmästyttävästi tällä kaudella valittu Norjan jääkiekkomaajoukkueeseen. Mies paljasti syyn: hän joi olutta viime MM-kisojen aikana katsomossa.

Norjan TV 2 kertoo yrittäneensä toistuvasti saada maajoukkueen päävalmentajaa Tobias Johanssonia perustelemaan, miksi Granathia ei ole valittu tämän kauden aikana maajoukkueeseen, vaikka mies on pelannut säännöllisesti parhaassa joukkueessa yhdessä Euroopan kärkiliigoista.

Ruotsalainen Johansson on tähän asti perustellut asiaa urheilullisilla tekijöillä. Maanantaina kun Norjan MM-kisajoukkue julkistettiin, Johansson suostui kuitenkin sanomaan Norjan TV 2:lle, että kyse on viime MM-kisojen aikaisesta kurinpitoasiasta.

Siitä syystä sekä Granath, 21, että puolustaja Ole Julian Björgvik-Holm, 21, jotka molemmat pelasivat vuosi sitten MM-kisoissa, on jätetty tällä kaudella ulos Norjan maajoukkueesta.

"Uskomattoman typerää"

Tapparan Granath jää jyrän alle – Aleksi Anttalainen jysäyttää lujan taklauksen 0:50
Tapparan Philip Granath jäi jyrän alle – TPS:n Aleksi Anttalainen jysäytti lujan taklauksen.

Johansson ei halunnut kertoa, mitä viime MM-kisojen aikaan tapahtui, mutta Granath itse kertoi.

– Viime MM-kisoissa minä ja pari muuta olimme katsomossa ja otimme pari olutta. Tämä on se kurinpitorikkomus, Granath sanoi.

– Pelasin ensimmäiset pelit ja sitten minulle sanottiin, etten pelaisi enää. Otin sitten oluen. Se oli uskomattoman typerää ja olen katunut sitä myöhemmin. Seison sen takana, mitä tein, mutta en tekisi sitä uudelleen.

Johansson korosti, että "tietyillä rikkomuksilla on seurauksensa".

– Pidämme heidät tällä kaudella ulkona ja pysymme päätöksessämme. Se on tehty tämän kulttuurin lopettamiseksi ja rakentaaksemme haluamamme standardit maajoukkueeseen, Johansson kommentoi.

Johansson kuitenkin totesi itsekriittisesti, että asiasta olisi pitänyt ilmoittaa aikaisemmin. Hän ilmaisi toivovansa, että Granath ja Björgvik-Holm olisivat tärkeä osa maajoukkuetta tulevina vuosina.

Mestaruuksia

Granath kuului viime kaudella säännöllisesti Norjan maajoukkueen vahvuuteen ja pelasi uransa ensimmäisissä miesten MM-kisoissa. Tilille tuli kaksi lohkovaiheen ottelua ja yksi syöttöpiste. Norja pelasi Latvian Riiassa.

Granath on kiekkoillut Tapparassa kaksi peräkkäistä kautta ja voittanut kaksi Suomen mestaruutta sekä yhden CHL-mestaruuden. Hän voitti CHL-mestaruuden myös ruotsalaisseura Röglessä pelattuaan sen riveissä 2021–22.

Björgvik-Holm pelasi myös viime vuonna ensimmäisen miesten MM-turnauksensa. Hän tahkosi neljä peliä ja teki yhden maalin.

Björgvik-Holm on pelannut pitkään Pohjois-Amerikassa. Hän on tahkonnut viime kausina AHL:ää ja ECHL:ää.

Lue myös:

    Uusimmat