Tulvan saartamat pelastettiin veneellä Inarissa – pohjoisessa vilkas yö

Mitä tehdä, jos tulva katkaisee autosi tien? 0:50
VIDEO: Mitä tehdä, jos tulva katkaisee autosi tien?

Pohjoisessa on ollut pelastuslaitoksella vilkas yö. Puolentoista tunnin sisällä pelastuslaitos hälytettiin kolmelle isommalle tehtävälle.

Ennen kahta aamuyöllä Inarin Henrikintielle hälytettiin pelastuslaitos auttamaan tulvaveden saartamaksi joutunut autokunta pulasta.

Pelastuslaitos haki lopulta saarroksiin joutuneesta autosta veneellä neljä henkilöä.

– Matka oli niin pitkä, ettei ollut mitään tehtävissä sen auton suhteen siinä vaiheessa, pelastuslaitokselta kerrotaan.

Tulvan peittämä tie voi olla erittäin petollinen

Pelastuslaitos varoittaa ihmisiä menemästä tulvavaaralliselle alueelle.

Jos tulvan keskelle kuitenkin ajaa ja huomaa, ettei eteenpäin ole menemistä, voi auton toimiessa yrittää peruuttaa takaisin tulosuuntaan.

– Mutta usein ne ajoneuvot tuppaavat sammumaan, pelastuslaitokselta kerrotaan.

Pelastuslaitos suositteleekin, että jos tiellä on vettä, ei sille kannata ajaa. Silloin säästyy kanssakulkijoiden kanssa vaaratilanteilta.

– Tulvan peittämät tiet voivat olla erittäin petollisia ja kulkua pitää välttää, jos tielle on kertynyt vettä, pelastuslaitos tiedotti.

Pelastusviranomaiset seuraavat tiiviisti tulvien etenemistä alueella.

Auto putosi metrien matkan puroon

Puoli kahden aikoihin aamuyöstä Rovaniemelle tapahtui ulosajo, jossa auto suistui penkereeltä pyörilleen puroon. Matkaa tien pinnasta ojan pohjalle oli pelastuslaitoksen arvioiden mukaan neljästä kuuteen metriä.

Autossa olleista yksi pääsi itse ulos autosta, mutta kolme vakavammin loukkaantunutta pelastuslaitos pelasti auton rakenteita purkamalla. Nelikko toimitettiin sairaalaan.

Pelastustehtävää luonnehdittiin erittäin vaativaksi, sillä auto oli osittain vedessä syvän pientareen pohjalla. Auton keula oli kuivalla maalla, mutta sen perä oli pari metriä leveässä purossa.

Poliisi tutkii tapausta liikenneturvallisuuden vaarantamisena. Alkoholilla ei epäillä olleen osuutta tapahtuneeseen.

Autiotalo paloi Kemissä

Kemissä ennen yhtä aamuyöllä poliisipartio huomasi tummaa savua Kemin Louhitien lähistöltä. Paikalle hälytetty pelastuslaitos huomasi asumattoman omakotitalon olevan tulossa.

Koska talo sijaitsi huonon tien varrella, joutui pelastuslaitos ottamaan sammutustöihin käytetyn veden läheisestä purosta.

Viereiset rakennukset saatiin pelastettua sammutustöillä ja maastoon levinnyt palo saatiin myös haltuun. Poliisi tutkii palon syttymissyytä.

Älä sytytä nuotiota maastopalovaroituksen aikaan – tämä grillityyppi on poikkeus 2:33

Älä sytytä nuotiota maastopalovaroituksen aikaan – tämä grillityyppi on poikkeus.

Lue myös:

    Uusimmat