Tappara täydensi joukkuettaan – mukana Leijonat-sensaatio ja Ilveksen NHL-lupaus

Tampereen Tappara on täydentänyt ensi kauden joukkuettaan viidellä nuorella lupauksella. Keihäänkärkenä Tapparaan palaa Leijonien MM-miehistössä mukana oleva 17-vuotias Konsta Helenius, joka pelasi kaksi edellistä kautta lainalla Jukureissa.

Tappara-kasvatti Heleniusta voidaan pitää kauden Leijonat-sensaationa. Nuorukainen on pelannut kuluvalla kaudella 18- ja 20-vuotiaiden MM-turnauksissa ja hänet valittiin SM-liiga-kauden jälkeen mukaan myös miesten MM-turnaukseen. Heleniuksesta tuli kaikkien aikojen nuorin MM-kisoissa pelannut Leijonat-pelaaja, kun hän debytoi MM-kaukalossa 18 vuoden ja yhden päivän ikäisenä. MM-kisoissa peli ei kuitenkaan ole luistanut suurten odotusten mukaisesti, ja Helenius on pelannut vain kahdessa ottelussa.

Helenius varattaneen ensi kesän NHL-varaustilaisuuden ykköskierroksella alhaisella numerolla.

Tappara-kasvatti, josta on varmasti mediassa jo kaikki ylistyssanat käytetty, mutta kyseessä on jääkiekkoilijana selkeä poikkeusyksilö. Heleniuksen kohdalla tiedostamme, että hän voi hyvinkin kiekkoilla jo tulevalla kaudella Pohjois-Amerikassa, mutta tämä ei luonnollisesti ole meidän käsissämme. Hienoa jos pelaa meillä, jolloin odotukset ovat kovat ja nuori mies tavoittelee varmasti isoa roolia ensi kauden joukkueessa, urheilupäällikkö Antti Tuomenoksa sanoo Tapparan tiedotteessa.

Heleniuksen tapaan myös Pohjois-Amerikan OHL-juniorisarjassa viime kaudella loistanut puolustaja Arttu Kärki palaa Tapparaan. Molemmilla oli voimassa oleva pelaajasopimus tamperelaisseuran kanssa.

– Kärki lähti meiltä viime kaudeksi yhteisen sopimuksen mukaisesti Pohjois-Amerikkaan, jossa pelasi hyvän kauden isossa roolissa. Oli erittäin hyvä myös U20 MM-kisoissa, ja on nyt selkeästi valmiimpi aikuisten peleihin, Tuomenoksa sanoo.

Lisäksi Tappara kotiuttaa kaksi omaa kasvattiaan, kun pääosin KooKoon U20-joukkueessa viime kaudella pelannut hyökkääjä Verneri Ahonen ja Kärppien junioreissa pelannut hyökkääjä Frans Viita solmivat sopimukset Tapparan kanssa. Ahosen sopimus on vuoden ja Viidan kolmen vuoden mittainen.

Tapparaan liittyy vuoden sopimuksella myös Ilveksen junioripolun läpi käynyt 19-vuotias Emil Järventie. NHL-seura Pittsburgh Penguinsin viime kesänä seitsemännellä kierroksella varaama Järventie pelasi viime kaudella Ilveksessä neljä SM-liiga-ottelua tehden yhden maalin. Pääosin Järventie vietti kautensa Mestiksen KooVeessa.

Viimeisimpien sopimusjulkistusten myös Tapparan ensi kauden joukkueen runko on kasassa. Sopimuksen alla on kolme maalivahtia, kymmenen puolustajaa ja 17 hyökkääjää.

– Vaihtuvuutta on ollut, mutta se on osa kehityskaarta. Saimme myös pidettyä paljon pelaajia, joka tuo jatkuvuutta. Uusien pelaajien kohdalla pyrimme löytämään pelitapaamme tukevia pelaajia ja sellaisia on myös saatu.

Lue myös:

    Uusimmat