Cocktail-viikko, osa 2 – 5 ohjetta
Sunnuntai-iltapäivän cocktaileistani kootun drinksusaagan toinen osa täynnä mitä hauskempia makuja.
Tsekkaa viikon muut cocktailit.
PS. Pysyt parhaiten kärryillä uusista herkullisista ruoista ja tuulista seuraamalla Sivumakua Facebookissa, Instagramissa(myös Stories) ja Twitterissä.
SCOFFLAW
Drinkin nimi tarkoittaa laista piittaamatonta. Cocktail on kehitetty Pariisissa jenkkien kieltolain aikaan.
3 cl bourbonia
1,5 cl kuivaa vermuttia
0,5 cl sitruunamehua
0,75 cl grenadiinia
1 dash appelsiinibitteriä
Laita sheikkeriin jäitä, lisää ainekset, sheikkaa ja kaada siivilän kautta lasiin.
RIKASTETTU GT
Vaalea vermutti ja appelsiinibitteri tuovat runsaampia sävyjä klassikkoon, jonka makua voi muutenkin säätää helposti erilaisilla gineillä ja toniceilla.
4 cl giniä
1,5 cl vaaleaa vermuttia
2 annosta appelsiinibittersiä
tonicia
Laita sheikkeriin jäitä, lisää ainekset tonicia lukuun ottamatta, sheikkaa ja kaada siivilän kautta lasiin. Kaada päälle tonic ja pyöräytä lusikalla.
VÄHÄN ERILAINEN NEGRONI
(kahdelle)
Yhtä aikaa kepeämpi ja tiukempi tulkinta klassikosta.
6 cl giniä
1,5 cl Lillet Blancia
0,5 cl Aperolia
Kaada ainekset esim. desimittaan, pyöräytä ja kaada puoliksi laseihin jäiden kera.
FANCY FREE
(kahdelle)
Old Fashioned -cocktailin henkinen drinksu, jolle antaa hienoa luonnetta Maraschino-kirsikkalikööri.
6 cl bourbonia
1,5 cl Maraschino-kirsikkalikööriä
2 lorausta appelsiinibitteriä
1 loraus Angostura Aromatic Bittersiä
Maraschino-kirsikka
sitruunankuorikiehkura
Laita sheikkeriin jäitä, lisää ainekset, sheikkaa ja kaada siivilän kautta lasiin. Viimeistele Maraschino-kirsikalla ja sitruunankuorikiehkuralla.
ARANCIA SPRITZ
2 cl giniä
1 cl Aperolia
6 cl Pinot Noir -roseeviiniä
4 cl sooda
rosmariinin oksa
Kaada ainekset suoraan isoon viinilasiin jäiden kera. Viimeistele rosmariininoksalla, jos löytyy.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa