Mainos

Cocktail-viikko, osa 2 – 5 ohjetta

Sunnuntai-iltapäivän cocktaileistani kootun drinksusaagan toinen osa täynnä mitä hauskempia makuja.

PS. Pysyt parhaiten kärryillä uusista herkullisista ruoista ja tuulista seuraamalla Sivumakua Facebookissa, Instagramissa(myös Stories) ja Twitterissä.

SCOFFLAW

Drinkin nimi tarkoittaa laista piittaamatonta. Cocktail on kehitetty Pariisissa jenkkien kieltolain aikaan.

3 cl bourbonia
1,5 cl kuivaa vermuttia
0,5 cl sitruunamehua
0,75 cl grenadiinia
1 dash appelsiinibitteriä

Laita sheikkeriin jäitä, lisää ainekset, sheikkaa ja kaada siivilän kautta lasiin.

RIKASTETTU GT

Vaalea vermutti ja appelsiinibitteri tuovat runsaampia sävyjä klassikkoon, jonka makua voi muutenkin säätää helposti erilaisilla gineillä ja toniceilla.

4 cl giniä
1,5 cl vaaleaa vermuttia
2 annosta appelsiinibittersiä
tonicia

Laita sheikkeriin jäitä, lisää ainekset tonicia lukuun ottamatta, sheikkaa ja kaada siivilän kautta lasiin. Kaada päälle tonic ja pyöräytä lusikalla.

VÄHÄN ERILAINEN NEGRONI

(kahdelle)

Yhtä aikaa kepeämpi ja tiukempi tulkinta klassikosta.

6 cl giniä
1,5 cl Lillet Blancia
0,5 cl Aperolia

Kaada ainekset esim. desimittaan, pyöräytä ja kaada puoliksi laseihin jäiden kera.

FANCY FREE

(kahdelle)

Old Fashioned -cocktailin henkinen drinksu, jolle antaa hienoa luonnetta Maraschino-kirsikkalikööri.

6 cl bourbonia
1,5 cl Maraschino-kirsikkalikööriä
2 lorausta appelsiinibitteriä
1 loraus Angostura Aromatic Bittersiä
Maraschino-kirsikka
sitruunankuorikiehkura

Laita sheikkeriin jäitä, lisää ainekset, sheikkaa ja kaada siivilän kautta lasiin. Viimeistele Maraschino-kirsikalla ja sitruunankuorikiehkuralla.

ARANCIA SPRITZ

​​​​​​​

2 cl giniä
1 cl Aperolia
6 cl Pinot Noir -roseeviiniä
4 cl sooda
rosmariinin oksa

Kaada ainekset suoraan isoon viinilasiin jäiden kera. Viimeistele rosmariininoksalla, jos löytyy.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja