Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Huomenta Suomessa testattiin ilmasta valmistettua ruokaa

9:08Kokkailua ilmasta valmistettavasta uuselintarvikkeestaKokkailua ilmasta valmistettavasta uuselintarvikkeesta.
Julkaistu 22.04.2024 17:30

Emmi Niiniaho

Suomalaisyritys kehitti proteiinin, jolla voi korvata esimerkiksi maidon tai kananmunan ja jota valmistetaan kaasufermentaation avulla – raaka-aineinaan ilma ja sähkö.

Suomalaisyritys Solar Foods on kehitellyt ennennäkemättömän tavan valmistaa ruokaa.

Solein-proteiini nimittäin syntyy kirjaimellisesti ilmasta bakteerien ja aurinkosähkön avulla, kuten MTV Uutiset kirjoitti jo vuonna 2020.

Nyt yritys on päässyt pisteeseen, jossa heidän kehittelemäänsä proteiinia on myynnissä jo Singaporessa ja tavoitteena on, että se pääsisi markkinoille myös Yhdysvalloissa tämän vuoden jouluksi. Euroopan Unionin alueen markkinoille proteiinin toivotaan pääsevän vuoden 2025 lopulla.

Solar Foodsin toimitusjohtaja Pasi Vainikka kertoi MTV Uutisille vuonna 2021, että Solein-proteiinia on tarkoitettu käytettävän ennemminkin ruokatuotteiden raaka-aineena kuin tuoda markkinoilla sellaisenaan.

Keittiömestari Miikka Manninen valmisti Huomenta Suomen lähetyksessä juontaja kolme annosta, joissa oltiin hyödynnetty Solein-proteiinia

Niina Backmanille

– Siis tämähän on ihan taivaallista, Backman toteaa Solein-proteiinilla ryyditettyä kurpitsakeittoa maistaessaan.

Katso yllä olevalta videolta, miten Solein-proteiini valmistetaan ja millaisissa ruoissa se keittiömestarin mukaan toimii erityisen hyvin.

Lue myös: Tutkimus selvitti, kannattaako lihapihvi korvata kasvisversiolla

Lue myös: Todella edullista! Arkiruoka sentinvenyttäjille valmistuu helposti

Katso Makuja-sivuston parhaat reseptit!

Lisää aiheesta:

Joko testasit kahden ainesosan "pikajuuston"? Jennin älynväläyksestä hitti"Keltainen ihmejauhe" pian kauppoihin? Suomessa keksittiin käsittämätön proteiinipommiSuositun ruokakilpailun voittanut Terhi toivoisi suomalaisten ottavan yhden ainesosan omakseen: "Oikeasti superruokaa"Ilmasta ruokaa valmistava tehdas valmistuu pian Vantaalle Uskomaton suomalaiskeksintö voi olla elintarviketeollisuuden "uusi vehnä" – ilmasta proteiinipitoista ruokaaTässäkö ratkaisu maailman ruokaongelmiin? Suomalaisyritys valmistaa proteiinia ilmasta: ”On pakko keksiä jotain”
RuokaTiedeHuomenta SuomiMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 11:30
    Linnan juhlat

    Karjalanpiirakoita, muikkukukkoa ja omenalörtsyjä – Linnan juhlien tarjoilut julki!

  • 06:45
    Marjat

    Kaksi todellista kuitupommia: Löytyykö näitä marjoja pakastimestasi?

  • Eilen16:52
    Ravitsemus

    Mitä päivälliseksi? Tätä Hanna Partanen suosittelee perussalaattiainesten sijaan – "Paljon enemmän kuitua"

  • Eilen08:50
    Ravitsemus

    Näin saat salaatin joukkoon helposti kuitua ja proteiinia

  • to18:59
    Ruokaniksit

    Tämän helpommaksi ei valkosipulin kuoriminen enää voi mennä