Yrttiset vihannekset kreikkalaiseen tapaan
Mausteiset kreikkalaiset vihannekset sopivat aterian höysteeksi.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Ainekset
- 100 g porkkanoita
- 100 g sipulia
- 300 g kukkakaalia
- 150 g keltaista paprikaa
Mausteliemi
- 2 1/2 dl Rajamäen Mausteista Etikkaa
- 2 1/2 dl vettä
- 2 tl rosmariinia
- 10 mustapippuria
- 1 tl suolaa
Valmistusohje
Reseptin tarjoaa:
Viipaloi porkkanat ja sipulit. Leikkaa kukkakaali lohkoiksi ja paprika suikaleiksi. Kuumenna mausteliemen aineet. Lisää porkkanaviipaleet ja kukkakaalilohkot kiehuvaan liemeen ja keitä 3–4 minuuttia. Lisää liemeen sipuliviipaleet ja paprikasuikaleet.
Kaada vihannekset liemineen kannelliseen astiaan ja anna maustua muutamia tunteja.
Ohjeella valmistuu 1 litra pirteitä vihanneksia. Vihannekset säilyvät parikin kuukautta kunhan säilytät niitä jääkaapissa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan