Munajuustoa ja punajuurta

Munajuustoa ja punajuurta

Henri Alén esitteli Huomenta Suomessa miten valmistetaan perinteinen munajuusto. Tässä ohjeessa munajuusto tarjoillaan punajuuren kanssa.

Ainekset:

  • 3ltr punaista maitoa
  • 10 kananmunaa
  • 1,2 kg kermaviiliä
  • 2rkl sitruunanmehua
  • ripaus suolaa

Valmistusohje

Lämmitä maito kuumaksi. Sekoita munat ja kermaviili keskenään. Lisää kuumaan maitoon, ja sekoita massaa varovasti pohjaa myöden. Lisää mukaan myös sitruunanmehu.

Kun massa juustoutuu, peitä se kannella hetkeksi. Nosta massa reikäkauhalla tai siivilällä harsokankaaseen joka on siivilässä. Ripottele välillä suolaa juuston massan väleihin. Anna valua kevyen painon alla kaksituntia.

Tarjoile ohuesti viipaloidun punajuuren kanssa. Lorauta juuston päälle hieman oliiviöljyä ja suolaa vielä ennen tarjoilua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja