Munajuustoa ja punajuurta
![Munajuustoa ja punajuurta](https://im.mtvuutiset.fi/image/5861950/landscape16_9/1024/576/67f42c7b8704cc59d89583a3c84b3664/eI/kotijuusto-valmis.jpg)
Henri Alén esitteli Huomenta Suomessa miten valmistetaan perinteinen munajuusto. Tässä ohjeessa munajuusto tarjoillaan punajuuren kanssa.
Ainekset:
- 3ltr punaista maitoa
- 10 kananmunaa
- 1,2 kg kermaviiliä
- 2rkl sitruunanmehua
- ripaus suolaa
Valmistusohje
Lämmitä maito kuumaksi. Sekoita munat ja kermaviili keskenään. Lisää kuumaan maitoon, ja sekoita massaa varovasti pohjaa myöden. Lisää mukaan myös sitruunanmehu.
Kun massa juustoutuu, peitä se kannella hetkeksi. Nosta massa reikäkauhalla tai siivilällä harsokankaaseen joka on siivilässä. Ripottele välillä suolaa juuston massan väleihin. Anna valua kevyen painon alla kaksituntia.
Tarjoile ohuesti viipaloidun punajuuren kanssa. Lorauta juuston päälle hieman oliiviöljyä ja suolaa vielä ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka