Kesäkurpitsa-kurkkusalaatti
Julkaistu
Värikäs kesäkurpitsa-kurkkusalaatti maittaa vaikkapa bagelin välissä.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka
Raaka-aineet
- 1 kg avomaankurkkuja
- 1 kg kesäkurpitsaa
- 500 g sipulia
- 200 g omenoita
- 200 g punaista paprikaa
- tilliä
Mausteliemi
- 1 1/2 dl Rajamäen Väkiviinaetikkaa
- 1 dl vettä
- 3 dl hunajaa
- 2 tl suolaa
- 1 rkl sinappijauhetta
Valmistusohje
Leikkaa kasvikset ja omenat pieniksi kuutioiksi tai raasta ne karkeaksi raasteeksi. Hienonna sipulit.
Mittaa kattilaan mausteliemen aineet ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää kasvikset, omenakuutiot/raaste sekä hienonnettu sipuli.
Keitä hiljalleen kunnes seos sakenee. Lisää hienonnettu tilli.
Tölkitä kuumana. Säilytyslämpötila alle +10( C.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti