Kaleslaw
Lehtikaalia ja greippiä sisältämä kaleslaw on laulaja Ville Pusan ja keittiömestari Teemu Korkalaisen käsialaa. Salaatti sopii erinomaisesti hot dogin tai hampurilaisten lisukkeeksi.
Kaleslaw
- 100gr porkkanaraastetta
- 100gr valkokaaliraastetta
- 200gr paahdettua lehtikaalia
- 5 rkl greippiaiolia
- 1 puntti lehtipersiljaa
- 1 puntti kevätsipulia
Greippiaioli
- 400 g majoneesia
- 1 rkl murskattua valkosipulia
- 0,5 rkl Dijon-sinappia
- 0,5 dl greippimehua
- Yhden limen raastettu kuori
- 1 tl suolaa
- 1 tl hienoa sokeria
Valmistusohje
Aloita valmistus greippiaiolista. Sekoita ainekset keskenään ja anna maustua jääkaapissa noin tunti ennen tarjoilua.
Lehtikaalin paahtamiseen revi kaalinlehdet, lisää kaksi ruokalusikallista oliiviöljyä ja teelusikallinen suolaa. Sekoita ja laita uuniin, 150-astetta 15 minuuttia, kunnes lehtikaali on rapea.
Hienonna kevätsipuli ja lehtipersilja ja yhdistä kaikki raasteet aiolin kanssa herkulliseksi ja rapeaksi lisukesalaatiksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan