Nopea kaali-puolukkasalaatti
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5650044/landscape16_9/515/290/bfffaa671a52f8c7a41a22896fa1c526/gb/646339-8450.jpg)
Makuja-kokki Henri Alén tarjoilee nopeasti valmistuvaa kaali-puolukkasalaattia irlantilaisen lammaspadan seurana. Pirteä salaatti toimii hyvin myös muiden liharuokien lisukkeena.
- Ruokavalio: Kasvisruoka, Kevyt, Laktoositon, Gluteeniton, Kananmunaton
Ainekset
- 400g punakaalia
- 1 punasipuli kuorittuna
- 1 iso porkkana kuorittuna
- vajaa 1 dl puolukoita
- 0,5 dl sokeria
- 0,7 dl valkoviinietikkaa
- 0,5 dl öljyä
- suolaa ja mustapippuria
Valmistusohje
Suikaloi kaali ja sipuli ohuiksi suikaleiksi. Raasta porkkana ja yhdistä raaste sipulin ja kaalin kanssa kulhossa. Lisää mukaan puolukat. Kiehauta sokeri, etikka ja öljy ja kaada seos kaalisalaatin joukkoon. Mausta salaatti lopuksi suolalla ja pippurilla.
Anna maustua jääkaapissa vähintään tunti ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka