Makuja-kokki Henri Alén tarjoilee nopeasti valmistuvaa kaali-puolukkasalaattia irlantilaisen lammaspadan seurana. Pirteä salaatti toimii hyvin myös muiden liharuokien lisukkeena.
- Ruokavalio: Kasvisruoka, Kevyt, Laktoositon, Gluteeniton, Kananmunaton
Ainekset
- 400g punakaalia
- 1 punasipuli kuorittuna
- 1 iso porkkana kuorittuna
- vajaa 1 dl puolukoita
- 0,5 dl sokeria
- 0,7 dl valkoviinietikkaa
- 0,5 dl öljyä
- suolaa ja mustapippuria
Valmistusohje
Suikaloi kaali ja sipuli ohuiksi suikaleiksi. Raasta porkkana ja yhdistä raaste sipulin ja kaalin kanssa kulhossa. Lisää mukaan puolukat. Kiehauta sokeri, etikka ja öljy ja kaada seos kaalisalaatin joukkoon. Mausta salaatti lopuksi suolalla ja pippurilla.
Anna maustua jääkaapissa vähintään tunti ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.