Sakea tomaattikastike
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5672432/landscape16_9/515/290/583c53d4d2448e62f552f108bcddba80/cR/577983-7963.jpg)
Sakeaa kastiketta voi käyttää pitsapohjassa tai pastakastikkeen herkullisena lisänä.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Ainekset
- 1 kg tomaatteja
- 1 iso sipuli
- 2 keskikokoista omenaa
- 1 punainen paprika
- 1 dl Rajamäen Punaviinietikkaa
- 2 tl suolaa
- 1 tl pippurisekoitusta
- 1/2 tl chilijauhetta
- 1 3/4 dl hillo-marmeladisokeria
Valmistusohje
Kasta tomaatit hetkeksi kiehuvaan veteen, jotta saat niistä kuoret pois. Kuori omenat ja sipuli. Poista paprikasta kanta sekä siemenet. Paloittele kaikki ainekset pieniksi kuutioiksi.
Laita kasviskuutiot, etikka ja mausteet kattilaan ja keitä noin 20 minuuttia. Soseuta kasvikset sauvasekoittimella. Lisää sokeri ja keitä seosta 5 minuuttia.
Tölkitä ja säilytä jääkaapissa. Kastike sakenee oikeaan vahvuuteensa vasta jäähdyttyään kunnolla.
Sakea tomaattikastike sopii muun muassa pizzoihin, pastakastikkeisiin, dippikastikkeeksi ja lihapatojen mausteeksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka