Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Vanhanajan kotonasuolattu joulukinkku

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

Yhteen kinkkuun

  • 3-7 kg:n kinkku kamaran kera

Pintamausteet

  • 4 rkl suolaa
  • 2 rkl sokeria
  • ½ rkl salpietaria

Suolaliemi

  • 5 l vettä
  • 900 g joditonta suolaa
  • 2 rkl sokeria

Keittämiseen

  • 1 sipuli
  • 15 kokonaista maustepippuria
  • 2 laakerinlehteä

Valmistusohje

1. Sekoita yhteen suola, sokeri ja salpietari. Hiero kinkku kauttaaltaan ja hyvin seoksella ja pane kylmään 24 tunniksi. Suolaliemi: Sekoita vesi, suola ja sokeri kattilassa ja kiehauta, kuori vaahto ja jäähdytä.

2. Pane kinkku liemeen niin, että se peittyy kokonaan. Laita kinkku liemineen kylmään ja kääntele silloin tällöin. Ison, noin 7-kiloisen kinkun pitää suolautua liemessä noin 3 viikkoa. Pienemmälle, noin kolmikiloiselle kinkulle riittää 2 vikkoa.

3. Keittäminen: Kuori ja halkaise sipuli. Huuhtele kinkku kylmällä vedellä. Paina lihalämpömittari kinkun paksuimpaan kohtaan. Nosta kinkku kattilaan kamarapuoli ylöspäin. Kaada päälle vesi, niin että kinkku peittyy. Kuumenna kiehuvaksi ja kuori vaahto tarkoin. Lisää veteen pippurit, laakerinlehdet ja sipuli.

Muista, että suolattua kinkkua täytyy liottaa muutama tunti vedessä ennen kypsentämistä. Ole tarkka mitatessasi suolauksen salpietaria, jos sitä tulee liikaa, kinkusta tulee kova.

Alenna lämpöä reilusti ja anna kinkun kiehua hiljaa, kunnes sen sisälämpötila on 75 astetta. Yritä pitää veden lämpötila tasaisesti 90-100 asteessa.

Lisää aiheesta:

Kinkkua viinissäWernerin keitetty joulukinkkuVihannesten kanssa keitetty joulukinkkuKotona suolattu keittokinkkuTalon oma keitetty joulukinkkuYrtintuoksuinen kesäkinkku
JoulukinkkuKananmunatonGluteenitonLaktoositonJouluPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Joulukinkku
  • 25.12.202207:15
    Munakas

    Harri Syrjäsen kinkku-juustomunakas

  • 20.12.202214:57
    Joulu

    Kinkun kuorrutus: Pankojauhoilla kuorrutettu kinkku

  • 16.12.202210:16
    Joulu

    Kasvissyöjän "joulukinkku" – Danin mukakinkku mukulaselleristä

  • 15.12.202214:11
    Joulu

    Joulukinkku padassa eli patajoulukinkku

  • 07.12.202214:08
    Joulu

    Kari Aihisen Jambon à la crème joulukinkusta