Kinkun kuorrutus: Pankojauhoilla kuorrutettu kinkku
Julkaistu
Perinteisesti kinkku saa pintaansa korppujauhokuorrutteen. Tämä kinkku on saanut pintaansa pankojauhoja, joista tulee uunissa upean rapea kuorrute. Kokeile rohkeasti erilaisia vaihtoehtoja ja löydä perinteiseenkin kinkkuun uusi twisti.
Ainekset
- 3 kg kinkku
- 1 kananmuna
- 2-3 rkl sinappia
- 1-1,5 dl pankojauhoja
- ripaus kanelia
- ripaus neilikkaa
- ripaus inkivääriä
Lisäksi
- neilikoita
Valmistusohje
- Kypsennä kinkku pakkauksen ohjeen mukaan ja poista verkko ja osa kamarasta.
- Sivele kinkun pinta kananmunalla ja sinapilla ja laita kinkku uunipellille.
- Sekoita pankojauhojen joukkoon kanelia, neilikkaa ja inkivääriä.
- Ripottele jauhoja kinkun pinnalle ja reunoille.
- Laita kinkku 250-275 asteiseen uuniin kunnes pinta on kauniin värinen.
- Anna jäähtyä hieman ennen kuin viipaloit kinkun.
Katso video: Näin kuorrutat joulukinkun.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje