Julkaistu
Perinteisesti kinkku saa pintaansa korppujauhokuorrutteen. Tämä kinkku on saanut pintaansa pankojauhoja, joista tulee uunissa upean rapea kuorrute. Kokeile rohkeasti erilaisia vaihtoehtoja ja löydä perinteiseenkin kinkkuun uusi twisti.
Ainekset
- 3 kg kinkku
- 1 kananmuna
- 2-3 rkl sinappia
- 1-1,5 dl pankojauhoja
- ripaus kanelia
- ripaus neilikkaa
- ripaus inkivääriä
Lisäksi
- neilikoita
Valmistusohje
- Kypsennä kinkku pakkauksen ohjeen mukaan ja poista verkko ja osa kamarasta.
- Sivele kinkun pinta kananmunalla ja sinapilla ja laita kinkku uunipellille.
- Sekoita pankojauhojen joukkoon kanelia, neilikkaa ja inkivääriä.
- Ripottele jauhoja kinkun pinnalle ja reunoille.
- Laita kinkku 250-275 asteiseen uuniin kunnes pinta on kauniin värinen.
- Anna jäähtyä hieman ennen kuin viipaloit kinkun.
Katso video: Näin kuorrutat joulukinkun.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.