Kinkun kuorrutus: Pankojauhoilla kuorrutettu kinkku

pankojauhoilla kuorrutettu kinkku
Kinkun kuorrutukseen voi käyttää korppujauhojen sijaan myös pankojauhoja. MTV

Perinteisesti kinkku saa pintaansa korppujauhokuorrutteen. Tämä kinkku on saanut pintaansa pankojauhoja, joista tulee uunissa upean rapea kuorrute. Kokeile rohkeasti erilaisia vaihtoehtoja ja löydä perinteiseenkin kinkkuun uusi twisti.

Ainekset

  • 3 kg kinkku
  • 1 kananmuna
  • 2-3 rkl sinappia
  • 1-1,5 dl pankojauhoja
  • ripaus kanelia
  • ripaus neilikkaa
  • ripaus inkivääriä

Lisäksi

  • neilikoita

Valmistusohje

  1. Kypsennä kinkku pakkauksen ohjeen mukaan ja poista verkko ja osa kamarasta.
  2. Sivele kinkun pinta kananmunalla ja sinapilla ja laita kinkku uunipellille.
  3. Sekoita pankojauhojen joukkoon kanelia, neilikkaa ja inkivääriä.
  4. Ripottele jauhoja kinkun pinnalle ja reunoille.
  5. Laita kinkku 250-275 asteiseen uuniin kunnes pinta on kauniin värinen.
  6. Anna jäähtyä hieman ennen kuin viipaloit kinkun.

0:57
Katso video: Näin kuorrutat joulukinkun.

Parhaat ruokaohjelmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja