Wernerin keitetty joulukinkku

Jos haluat keittää joulukinkkusi paistamisen sijaan, tässä resepti.

1 kinkkuun

  • 3-5 kg kinkku
  • 1 keltasipuli
  • 3 mausteneilikkaa sipuliin kiinni pistettyinä
  • 1 purjo
  • 1 iso porkkana
  • 8 kokonaista musta- ja valkopippuria
  • 5 persiljanvartta
  • 1 laakerinlehti
  • 2 rkl sinappia
  • 1 munankeltuainen
  • korppujauhoja

Valmistusohje

1. Huuhdo ja puhdista kasvikset. Huuhdo kinkku kylmällä vedellä. Pistä kinkkuun paistolämpömittari niin että sen kärki on kinkun keskellä. Laita kinkku kattilaan ja lisää vettä niin että se juuri ja juuri peittyy. Kuumenna kiehuvaksi, kuori vaahto ja lisää mausteet ja vihannekset. Keitä hiljalleen kannen alla kunnes kinkku on läpikypsä, 72 astetta. Keittoaika on n. 50 minuuttia jokaista kinkkukiloa kohti.

2. Esikuumenna uuni 200 asteeseen. Nosta valmiiksi keitetty kinkku kattilasta, siivilöi kinkkuliemi, voit käyttää sen halutessasi esim. kastikkeen tekoon. Poista kinkusta kamara kun se on jäähtynyt hieman.

3. Sekoita sinappi ja munankeltuainen. Valele kinkku sinappiseoksella ja ripottele korppujauhoja päälle. Kuorruta kinkkua uunissa kunnes se on kauniin kullanruskea (n. 15 minuuttia).

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!