Wernerin keitetty joulukinkku
Jos haluat keittää joulukinkkusi paistamisen sijaan, tässä resepti.
1 kinkkuun
- 3-5 kg kinkku
- 1 keltasipuli
- 3 mausteneilikkaa sipuliin kiinni pistettyinä
- 1 purjo
- 1 iso porkkana
- 8 kokonaista musta- ja valkopippuria
- 5 persiljanvartta
- 1 laakerinlehti
- 2 rkl sinappia
- 1 munankeltuainen
- korppujauhoja
Valmistusohje
1. Huuhdo ja puhdista kasvikset. Huuhdo kinkku kylmällä vedellä. Pistä kinkkuun paistolämpömittari niin että sen kärki on kinkun keskellä. Laita kinkku kattilaan ja lisää vettä niin että se juuri ja juuri peittyy. Kuumenna kiehuvaksi, kuori vaahto ja lisää mausteet ja vihannekset. Keitä hiljalleen kannen alla kunnes kinkku on läpikypsä, 72 astetta. Keittoaika on n. 50 minuuttia jokaista kinkkukiloa kohti.
2. Esikuumenna uuni 200 asteeseen. Nosta valmiiksi keitetty kinkku kattilasta, siivilöi kinkkuliemi, voit käyttää sen halutessasi esim. kastikkeen tekoon. Poista kinkusta kamara kun se on jäähtynyt hieman.
3. Sekoita sinappi ja munankeltuainen. Valele kinkku sinappiseoksella ja ripottele korppujauhoja päälle. Kuorruta kinkkua uunissa kunnes se on kauniin kullanruskea (n. 15 minuuttia).
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan