Yrtintuoksuinen kesäkinkku
Kinkku sopii yhtä hyvin noutopöytään kuin myös jos odotat isompaa vierasjoukkoa. Jos ostat verkollisen kinkun, se pysyy paremmin muodossaan. Kinkussa saa mieluiten olla parin sentin rasvakerros.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
20 hengelle
- 3 kg tuoretta kinkkua
- 50 g voita
- 3 dl lämmintä vettä
- 2 nippua persiljaa
- 2 nippua tilliä
- 10 basilikanlehteä
- 3 rkl ruohosipulia
- 2 tl kuivattua kirveliä
- 1 tl kuivattua meiramia
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Mausta kinkku suolalla ja pippurilla. Paina lihalämpömittari paksuimpaan kohtaan. Laita kinkku uunivuokaan uunin alimmalle tasolle ja paistia, kunnes lämpötila on 30 astetta. Kaada vettä vuokaan puolen tunnin kuluttua.
2. Ota kinkku uunista. Silppua ja sekoita kaikki mausteyrtit. Höylää kylmästä voista lastuja koko kinkun peitoksi ja taputtele yrttiseos voihin kiinni.
3. Jatka paistamista, kunnes mittari näyttää 70 astetta. Ota kinkku uunista ja anna sen jäähtyä täysin. Irrota verkko ja viipaloi kinkku. Tarjoile sekasalaattia lisäksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa