Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Yrtintuoksuinen kesäkinkku

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton

20 hengelle

  • 3 kg tuoretta kinkkua
  • 50 g voita
  • 3 dl lämmintä vettä
  • 2 nippua persiljaa
  • 2 nippua tilliä
  • 10 basilikanlehteä
  • 3 rkl ruohosipulia
  • 2 tl kuivattua kirveliä
  • 1 tl kuivattua meiramia
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Mausta kinkku suolalla ja pippurilla. Paina lihalämpömittari paksuimpaan kohtaan. Laita kinkku uunivuokaan uunin alimmalle tasolle ja paistia, kunnes lämpötila on 30 astetta. Kaada vettä vuokaan puolen tunnin kuluttua.

2. Ota kinkku uunista. Silppua ja sekoita kaikki mausteyrtit. Höylää kylmästä voista lastuja koko kinkun peitoksi ja taputtele yrttiseos voihin kiinni.

3. Jatka paistamista, kunnes mittari näyttää 70 astetta. Ota kinkku uunista ja anna sen jäähtyä täysin. Irrota verkko ja viipaloi kinkku. Tarjoile sekasalaattia lisäksi.

Kinkku sopii yhtä hyvin noutopöytään kuin myös jos odotat isompaa vierasjoukkoa. Jos ostat verkollisen kinkun, se pysyy paremmin muodossaan. Kinkussa saa mieluiten olla parin sentin rasvakerros.

Lisää aiheesta:

Hunajapaistettua siankylkeä pinaatin keraWernerin keitetty joulukinkkuMausteinen kinkkupaistiVihannesten kanssa keitetty joulukinkkuKeitetty joulukinkkuOmenamarinoitua kinkkua yrteillä
UunikinkkuKananmunatonGluteenitonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Uunikinkku
  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Keittokinkkua ja vihanneskastiketta

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Kinkkupaistos

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kinkkua viinissä

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Sunnuntaipaisti kinkusta

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Mausteinen kinkkupaisti