Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kasvissyöjän "joulukinkku" – Danin mukakinkku mukulaselleristä

Testaa mukakinkku mukulaselleristä!
Testaa mukakinkku mukulaselleristä!MTV
Julkaistu 16.12.2022 10:16

MTV LIFESTYLE

  • Kokonaisvalmistusaika: 90 min
  • Annosmäärä: 4 annosta
  • Ruokavalio: Vegaaninen, Kasvisruoka

Ainekset

  • 1 iso kokonainen mukulaselleri
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl rypsiöljyä

Kuorrutukseen

  • 1 rkl tummaa siirappia
  • 1 dl korppujauhoja
  • ½ dl kokonaisia neilikoita
  • ½ tl suolaa
  • 50 g voita (tai margariinia, jos haluat ruoasta vegaanisen)

Valmistusohje

  1. Lämmitä uuni 220 asteeseen. Pese mukulaselleri huolella. Leikkaa pohjasta veitsellä tasainen, niin että sellerin juuret ja ylimääräisen mullan saa pestyä kunnolla. Laita selleri uuninkestävään astiaan ja mausta pinta öljyllä ja suolalla. Paahda uunissa noin tunti tai kunnes selleri on kunnolla pehmeä. Voit kokeilla kypsyyttä pienellä veitsellä.

  2. Kun selleri on uunissa, mittaa pieneen kattilaan siirappi, voi ja suola. Kiehauta ja anna kiehua noin 2-3 minuuttia, jotta seos tiukkenee. 

  3. Sellerin ollessa kypsä, nosta se huoneenlämpöön jäähtymään ja anna vetäytyä noin 30 minuuttia. Leikkaa veitsellä selleristä kuori ja valele siirappi-voilla. Ripottele päälle korppujauhoa ja koristele painellen neilikat sellerin pintaan. Ota selleriin vielä hyvä väri uunissa noin 4-5 minuuttia tai kunnes pinta on kullanruskea. Tarjoile joko siivutettuna tai kokonaisena.

Tämä mukulaselleristä valmistettu "joulukinkku" on juhlapöydän yllättäjä! Saat sellerikinkusta vegaanisen, jos vaihdat ohjeen voin margariiniin. Mukakinkun reseptin loihti Dani Hänninen osana Astetta alemmas -kampanjaa.

Vinkki! Voit tehdä kokonaan vegaanisen sellerin jättämällä voin pois ja lisäämällä saman määrän margariinia.

Resepti: Dani Hänninen/Astetta alemmas

Lisää aiheesta:

Pinaattipannari – se pinaattilettujen helpompi versio!Rapeaksi paistettua juuriselleriäWernerin keitetty joulukinkkuTalon oma keitetty joulukinkkuTuoresuolattu joulukinkku sinappikuorrutuksellaJoulukinkku kuorrutteella
JoulukinkkuJouluKasvisruokavalioVegaaninenJuureksetUunijuureksetPääruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Joulukinkku
  • 25.12.202207:15
    Munakas

    Harri Syrjäsen kinkku-juustomunakas

  • 20.12.202214:57
    Joulu

    Kinkun kuorrutus: Pankojauhoilla kuorrutettu kinkku

  • 16.12.202210:16
    Joulu

    Kasvissyöjän "joulukinkku" – Danin mukakinkku mukulaselleristä

  • 15.12.202214:11
    Joulu

    Joulukinkku padassa eli patajoulukinkku

  • 07.12.202214:08
    Joulu

    Kari Aihisen Jambon à la crème joulukinkusta