Kasvissyöjän "joulukinkku" – Danin mukakinkku mukulaselleristä

mukakinkku
Testaa mukakinkku mukulaselleristä! MTV

Tämä mukulaselleristä valmistettu "joulukinkku" on juhlapöydän yllättäjä! Saat sellerikinkusta vegaanisen, jos vaihdat ohjeen voin margariiniin. Mukakinkun reseptin loihti Dani Hänninen osana Astetta alemmas -kampanjaa.

  • Kokonaisvalmistusaika: 1h 30min
  • Annosmäärä: 4 annosta
  • Ruokavalio: Vegaaninen

Ainekset

  • 1 iso kokonainen mukulaselleri
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl rypsiöljyä

Kuorrutukseen

  • 1 rkl tummaa siirappia
  • 1 dl korppujauhoja
  • ½ dl kokonaisia neilikoita
  • ½ tl suolaa
  • 50 g voita (tai margariinia, jos haluat ruoasta vegaanisen)

Valmistusohje

  1. Lämmitä uuni 220 asteeseen. Pese mukulaselleri huolella. Leikkaa pohjasta veitsellä tasainen, niin että sellerin juuret ja ylimääräisen mullan saa pestyä kunnolla. Laita selleri uuninkestävään astiaan ja mausta pinta öljyllä ja suolalla. Paahda uunissa noin tunti tai kunnes selleri on kunnolla pehmeä. Voit kokeilla kypsyyttä pienellä veitsellä.

  2. Kun selleri on uunissa, mittaa pieneen kattilaan siirappi, voi ja suola. Kiehauta ja anna kiehua noin 2-3 minuuttia, jotta seos tiukkenee. 

  3. Sellerin ollessa kypsä, nosta se huoneenlämpöön jäähtymään ja anna vetäytyä noin 30 minuuttia. Leikkaa veitsellä selleristä kuori ja valele siirappi-voilla. Ripottele päälle korppujauhoa ja koristele painellen neilikat sellerin pintaan. Ota selleriin vielä hyvä väri uunissa noin 4-5 minuuttia tai kunnes pinta on kullanruskea. Tarjoile joko siivutettuna tai kokonaisena.

Vinkki! Voit tehdä kokonaan vegaanisen sellerin jättämällä voin pois ja lisäämällä saman määrän margariinia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.