Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kari Aihisen Jambon à la crème joulukinkusta

Tarjoa Jambon à la crème perunamuussin tai ranskalaisten sekä suolakurkkujen kera.
Tarjoa Jambon à la crème perunamuussin tai ranskalaisten sekä suolakurkkujen kera.HK Scan
Julkaistu 07.12.2022 14:08

MTV LIFESTYLE

Ainekset

  • 500 g kypsää joulukinkkua viipaloituna
  • 2 rkl voita
  • 3 salottisipulia
  • loraus madeiraa tai konjakkia (tai molempia)
  • 3 dl kuohukermaa
  • 1 rkl karkeaa dijonsinappia
  • suolaa
  • rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

1. Leikkaa salottisipulit ohuiksi viipaleiksi. Vatkaa kerma kevyeksi vaahdoksi.

2. Ruskista joulukinkkuviipaleet voissa kauniin värisiksi. Lisää pannulle salottiviipaleet ja freesaa, kunnes sipuli alkaa pehmenemään. Lisää pannulle konjakki (ja madeira) ja kiehauta.

3. Kun alkoholi on lähes kokonaan haihtunut, lisää pannulle vaahdotettu kerma ja dijon. Kiehauta ja anna pulputtaa hiljalleen, kunnes kastike on kiehunut hieman kokoon ja on sopivan paksua. Mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.

Resepti: HK Scan/ Kari Aihinen

Jos jouluna jäi yli kinkkua, kannattaa kokeilla tätä Kari Aihisen Jambon à la crème -reseptiä. Kastike on niin herkullista, että se sopii myös vaikka kinkun kastikkeeksi joulupöytään! Tarjoa Jambon à la crème perunamuussin tai ranskalaisten sekä suolakurkkujen kera.

Lisää aiheesta:

BroilerinmaksasalaattiLohipastaSpagetti carbonara vihannesten ja keltuaisen keraMaksaa ja perunamuhennostaKermainen riistapannuKevyt lohivanukas
JoulukinkkuJouluPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Joulukinkku
  • 25.12.202207:15
    Munakas

    Harri Syrjäsen kinkku-juustomunakas

  • 20.12.202214:57
    Joulu

    Kinkun kuorrutus: Pankojauhoilla kuorrutettu kinkku

  • 16.12.202210:16
    Joulu

    Kasvissyöjän "joulukinkku" – Danin mukakinkku mukulaselleristä

  • 15.12.202214:11
    Joulu

    Joulukinkku padassa eli patajoulukinkku

  • 07.12.202214:08
    Joulu

    Kari Aihisen Jambon à la crème joulukinkusta