Kari Aihisen Jambon à la crème joulukinkusta

Joulukinkku_jambon_ala_creme HK Scanin kuva!
Tarjoa Jambon à la crème perunamuussin tai ranskalaisten sekä suolakurkkujen kera. HK Scan

Jos jouluna jäi yli kinkkua, kannattaa kokeilla tätä Kari Aihisen Jambon à la crème -reseptiä. Kastike on niin herkullista, että se sopii myös vaikka kinkun kastikkeeksi joulupöytään! Tarjoa Jambon à la crème perunamuussin tai ranskalaisten sekä suolakurkkujen kera.

Ainekset

  • 500 g kypsää joulukinkkua viipaloituna
  • 2 rkl voita
  • 3 salottisipulia
  • loraus madeiraa tai konjakkia (tai molempia)
  • 3 dl kuohukermaa
  • 1 rkl karkeaa dijonsinappia
  • suolaa
  • rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

1. Leikkaa salottisipulit ohuiksi viipaleiksi. Vatkaa kerma kevyeksi vaahdoksi.

2. Ruskista joulukinkkuviipaleet voissa kauniin värisiksi. Lisää pannulle salottiviipaleet ja freesaa, kunnes sipuli alkaa pehmenemään. Lisää pannulle konjakki (ja madeira) ja kiehauta.

3. Kun alkoholi on lähes kokonaan haihtunut, lisää pannulle vaahdotettu kerma ja dijon. Kiehauta ja anna pulputtaa hiljalleen, kunnes kastike on kiehunut hieman kokoon ja on sopivan paksua. Mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.

Resepti: HK Scan/ Kari Aihinen

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja