Kari Aihisen Jambon à la crème joulukinkusta

Joulukinkku_jambon_ala_creme HK Scanin kuva!
Tarjoa Jambon à la crème perunamuussin tai ranskalaisten sekä suolakurkkujen kera. HK Scan

Jos jouluna jäi yli kinkkua, kannattaa kokeilla tätä Kari Aihisen Jambon à la crème -reseptiä. Kastike on niin herkullista, että se sopii myös vaikka kinkun kastikkeeksi joulupöytään! Tarjoa Jambon à la crème perunamuussin tai ranskalaisten sekä suolakurkkujen kera.

Ainekset

  • 500 g kypsää joulukinkkua viipaloituna
  • 2 rkl voita
  • 3 salottisipulia
  • loraus madeiraa tai konjakkia (tai molempia)
  • 3 dl kuohukermaa
  • 1 rkl karkeaa dijonsinappia
  • suolaa
  • rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

1. Leikkaa salottisipulit ohuiksi viipaleiksi. Vatkaa kerma kevyeksi vaahdoksi.

2. Ruskista joulukinkkuviipaleet voissa kauniin värisiksi. Lisää pannulle salottiviipaleet ja freesaa, kunnes sipuli alkaa pehmenemään. Lisää pannulle konjakki (ja madeira) ja kiehauta.

3. Kun alkoholi on lähes kokonaan haihtunut, lisää pannulle vaahdotettu kerma ja dijon. Kiehauta ja anna pulputtaa hiljalleen, kunnes kastike on kiehunut hieman kokoon ja on sopivan paksua. Mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.

Resepti: HK Scan/ Kari Aihinen

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!