Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kinkkua viinissä

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

12 annosta

  • 2-3 kg tuoresuolattua luutonta kinkkua
  • 1 sipuli
  • 1 porkkana
  • 6 neilikkaa
  • 10 maustepippuria
  • 1 laakerinlehti
  • 1 pullo kuivaa valkoviiniä

Valmistusohje

1. Kuori porkkana ja sipuli ja pistele neilikat sipuliin. Kuumenna vesi kiehuvaksi isossa kattilassa ja pane kinkku kattilaan. Kun vesi kiehuu uudestaan, lisää porkkana sipuli ja mausteet. Työnnä lihalämpömittari kinkun paksuimpaan kohtaan.

2. Pienennä lämpöä, peitä kannella ja hauduta, kunnes sisälämpötila on 75 astetta. Jos sinulla ei ole lihalämpömittaria, laske keittoajaksi 50 minuuttia kiloa kohti. Kun keittoajasta on jäljellä puolet, kaada keitinliemi pois ja lisää valkoviini. Peitä kattila alumiinifoliolla, pane kansi päälle ja anna kinkun hautua kypsäksi.

3. Anna kinkun vetäytyä puoli tuntia liemessään ennen tarjoilua. Jos tarjoat kinkun kylmänä, jäähdytä se liemessään.

Lisää aiheesta:

Wernerin keitetty joulukinkkuRoutalihaa ja juurespyttiäVihannesten kanssa keitetty joulukinkkuVanhanajan kotonasuolattu joulukinkkuUunissa paistettu joulukinkkuYrtintuoksuinen kesäkinkku
UunikinkkuKananmunatonGluteenitonLaktoositonPääruoatLiharuoka

Kinkku kuuluu perinteisesti joulunviettoon. Yhtä lailla mehevä kinkku voi olla myös kesäjuhlien kunkku. Tarjoa lisänä uusia perunoita ja muita alkukesän kasviksia. Kinkku kannattaa tilata etukäteen. Ennen kuin keität kinkun, selvitä tarvitseeko sitä liottaa ja kuinka kauan.

Tuoreimmat aiheesta

Uunikinkku
  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Keittokinkkua ja vihanneskastiketta

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Kinkkupaistos

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kinkkua viinissä

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Sunnuntaipaisti kinkusta

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Mausteinen kinkkupaisti