Vihannesten kanssa keitetty joulukinkku

Jos perinteiseen tapaan paistettu kinkku ei houkuttele, kokeile tuoresuolatun kinkun keittämistä.

1 joulukinkku

  • 3-5 kg:n tuoresuolattu kinkku
  • 1 sipuli
  • 3 mausteneilikkaa sipuliin painettuna
  • 1 purjo
  • 1 iso porkkana
  • 8 musta- ja valkopippuria
  • 5 persiljanoksaa
  • 1 laakerinlehti

Kuorrutus

  • 2 rkl sinappia
  • 1 munankeltuainen
  • korppujauhoja

Valmistusohje

1. Huuhtele ja puhdista kasvikset. Huuhtele kinkku kylmällä vedellä. Työnnä paistolämpömittari syvälle kinkun paksuimpaan kohtaan ja nosta kinkku kattilaan. Kaada kattilaan niin paljon vettä, että kinkku juuri ja juuri peittyy. Kiehauta, kuori vaahto ja lisää mausteet ja kasvikset. Hauduta kannen alla miedolla lämmöllä, kunnes kinkku on kypsää (sisälämpötila 72 astetta). Varaa yhtä kiloa kohti noin 50 minuuttia keittoaikaa.

2. Esikuumenna uuni 200 asteeseen. Nosta kypsä kinkku kattilasta. Siivilöi keitinliemi ja säästä se halutessasi dippiliemeksi tai puna- tai lehtikaalin keittämiseen. Poista kamara heti, kun kinkku on hieman jäähtynyt.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.