Vihannesten kanssa keitetty joulukinkku
Jos perinteiseen tapaan paistettu kinkku ei houkuttele, kokeile tuoresuolatun kinkun keittämistä.
1 joulukinkku
- 3-5 kg:n tuoresuolattu kinkku
- 1 sipuli
- 3 mausteneilikkaa sipuliin painettuna
- 1 purjo
- 1 iso porkkana
- 8 musta- ja valkopippuria
- 5 persiljanoksaa
- 1 laakerinlehti
Kuorrutus
- 2 rkl sinappia
- 1 munankeltuainen
- korppujauhoja
Valmistusohje
1. Huuhtele ja puhdista kasvikset. Huuhtele kinkku kylmällä vedellä. Työnnä paistolämpömittari syvälle kinkun paksuimpaan kohtaan ja nosta kinkku kattilaan. Kaada kattilaan niin paljon vettä, että kinkku juuri ja juuri peittyy. Kiehauta, kuori vaahto ja lisää mausteet ja kasvikset. Hauduta kannen alla miedolla lämmöllä, kunnes kinkku on kypsää (sisälämpötila 72 astetta). Varaa yhtä kiloa kohti noin 50 minuuttia keittoaikaa.
2. Esikuumenna uuni 200 asteeseen. Nosta kypsä kinkku kattilasta. Siivilöi keitinliemi ja säästä se halutessasi dippiliemeksi tai puna- tai lehtikaalin keittämiseen. Poista kamara heti, kun kinkku on hieman jäähtynyt.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti