Julkaistu
Kinkku-juustomunakkaassa voit hyödyntää vaikka joulukinkun jämät.
Ainekset
- 3 munaa
- 100 g joulukinkkua
- 2 rkl kermaa
- 8–10 miniluumutomaattia
- 1 pieni punasipuli
- nippu persiljaa
- 1 dl juustoraastetta
- suolaa, mustapippuria
- voita/öljyä
Valmistusohje
- Leikkaa punasipuli puolirenkaiksi. Halkaise tomaatit. Suikaloi kinkku.
- Riko munat kulhoon, lisää kerma ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Sekoita haarukalla kevyesti, älä vatkaa.
- Kuullota hetken aikaa voinokareessa sipulit, tomaatit ja kinkkusuikaleet. Lisää persilja. Ota lautaselle sivuun.
- Laita pannulle voinokare ja kaada munaseos. Pannu ei saa olla liian kuuma.
- Vedä munakasmassaa nuolijalla keskelle, kunnes pinta hieman kiinteytyy.
- Paista 1–2 minuuttia. Lisää pinnalle juustoraaste ja kaada toiselle puolikkaalle kinkku-sipuli-tomaatti.
- Kippaa toinen puoli päälle ja kumoa lautaselle.
Katso kaikki Harri Syrjäsen reseptit!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti