Näin valmistuu Harri Syrjäsen kinkku-juustomunakas 0:57

Harri Syrjäsen kinkku-juustomunakas

Käytä joulukinkun jämät munakkaaseen! Harri Syrjänen näyttää videolla, kuinka kinkku-juustomunakas valmistuu.

Kinkku-juustomunakkaassa voit hyödyntää vaikka joulukinkun jämät.

Ainekset

  • 3 munaa
  • 100 g joulukinkkua
  • 2 rkl kermaa
  • 8–10 miniluumutomaattia
  • 1 pieni punasipuli
  • nippu persiljaa
  • 1 dl juustoraastetta
  • suolaa, mustapippuria
  • voita/öljyä

Valmistusohje

  1. Leikkaa punasipuli puolirenkaiksi. Halkaise tomaatit. Suikaloi kinkku.
  2. Riko munat kulhoon, lisää kerma ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Sekoita haarukalla kevyesti, älä vatkaa.
  3. Kuullota hetken aikaa voinokareessa sipulit, tomaatit ja kinkkusuikaleet. Lisää persilja. Ota lautaselle sivuun.
  4. Laita pannulle voinokare ja kaada munaseos. Pannu ei saa olla liian kuuma.
  5. Vedä munakasmassaa nuolijalla keskelle, kunnes pinta hieman kiinteytyy.
  6. Paista 1–2 minuuttia. Lisää pinnalle juustoraaste ja kaada toiselle puolikkaalle kinkku-sipuli-tomaatti.
  7. Kippaa toinen puoli päälle ja kumoa lautaselle.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.