Julkaistu
Kinkku-juustomunakkaassa voit hyödyntää vaikka joulukinkun jämät.
Ainekset
- 3 munaa
- 100 g joulukinkkua
- 2 rkl kermaa
- 8–10 miniluumutomaattia
- 1 pieni punasipuli
- nippu persiljaa
- 1 dl juustoraastetta
- suolaa, mustapippuria
- voita/öljyä
Valmistusohje
- Leikkaa punasipuli puolirenkaiksi. Halkaise tomaatit. Suikaloi kinkku.
- Riko munat kulhoon, lisää kerma ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Sekoita haarukalla kevyesti, älä vatkaa.
- Kuullota hetken aikaa voinokareessa sipulit, tomaatit ja kinkkusuikaleet. Lisää persilja. Ota lautaselle sivuun.
- Laita pannulle voinokare ja kaada munaseos. Pannu ei saa olla liian kuuma.
- Vedä munakasmassaa nuolijalla keskelle, kunnes pinta hieman kiinteytyy.
- Paista 1–2 minuuttia. Lisää pinnalle juustoraaste ja kaada toiselle puolikkaalle kinkku-sipuli-tomaatti.
- Kippaa toinen puoli päälle ja kumoa lautaselle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!