Harri Syrjäsen kinkku-juustomunakas

4d0a64d1-4bae-4ab5-8d2b-5249c7b1043b
Hyödynnä kinkku-juustomunakkaassa vaikka joulukinkun jämiä sekä lempijuustoasi. Harri Syrjänen

Kinkku-juustomunakkaassa voit hyödyntää vaikka joulukinkun jämät.

Ainekset

  • 3 munaa
  • 100 g joulukinkkua
  • 2 rkl kermaa
  • 8–10 miniluumutomaattia
  • 1 pieni punasipuli
  • nippu persiljaa
  • 1 dl juustoraastetta
  • suolaa, mustapippuria
  • voita/öljyä

Valmistusohje

  1. Leikkaa punasipuli puolirenkaiksi. Halkaise tomaatit. Suikaloi kinkku.
  2. Riko munat kulhoon, lisää kerma ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Sekoita haarukalla kevyesti, älä vatkaa.
  3. Kuullota hetken aikaa voinokareessa sipulit, tomaatit ja kinkkusuikaleet. Lisää persilja. Ota lautaselle sivuun.
  4. Laita pannulle voinokare ja kaada munaseos. Pannu ei saa olla liian kuuma.
  5. Vedä munakasmassaa nuolijalla keskelle, kunnes pinta hieman kiinteytyy.
  6. Paista 1–2 minuuttia. Lisää pinnalle juustoraaste ja kaada toiselle puolikkaalle kinkku-sipuli-tomaatti.
  7. Kippaa toinen puoli päälle ja kumoa lautaselle.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja