Talon oma keitetty joulukinkku

Tässä on resepti sinulle, joka haluat itse kokeilla joulukinkun suolaamista. Se, joka ostaa valmiiksi suolatun joulukinkun, voi seurata ohjetta kohdasta 2. Kuinka monelle kinkku sitten riittää? Tavallisesti lasketaan, että neljän kilon joulukinkku vastaa noin 20 annosta.

Yhteen kinkkuun tarvitset

  • 4 kg tuoretta kinkkua
  • 4 rkl suolaa
  • 2 rkl sokeria

Suolaliemi

  • 2 ½ l vettä
  • 2 ½ dl suolaa
  • 1 1/4 dl sokeria

Keitinliemi

  • 20 kokonaista valkopippuria
  • vettä niin, että kinkku peittyy

Kuorrutus

  • 1 muna
  • 4 rkl sinappia
  • 2 tl sokeria
  • 4 rkl korppujauhoa

Valmistusohje

1. Suolaliemi: Sekoita vesi, sokeri ja suola, kiehauta ja anna jäähtyä. Hiero kinkun pintaan sokeria ja suolaa, pane se isoon astiaan ja kaada päälle jäähtynyt suolaliemi. Pidä viileässä 5 päivää, kääntele kinkkua silloin tällöin.

2. Keitä kinkkua vedessä pippurien kanssa noin 2 tuntia tai kunnes lihan sisälämpötila on 70 astetta. Kinkun keittoajaksi voidaan laskea 50 minuuttia kiloa kohti. Nosta kinkku keitinliemestä ja anna jäähtyä hieman. Leikkaa kamara pois, mutta jätä pintaan jonkin verran rasvaa. Kuiva rasvapinta puhtaalla keittiöpyyhkeellä tai talouspaperilla, jolloin kuorrutus tarttuu paremmin.

3. Kuumenna uuni 275 asteeseen. Sekoita keskenään muna, sinappi sekä sokeri ja levitä seos tasaisesti kinkun pinnalle. Siivilöi päälle korppujauhoa ja taputtele sitä hieman kiinni sinappiseokseen. Kuorruta kinkkua uunissa n. 10 minuuttia, kunnes se on kauniin värinen. Ole tarkkana, ettei pinta pala! Anna kinkun jäähtyä kunnolla ja nosta se sitten jääkaappiin. Leikkaa kylmästä kinkusta ohuita viipaleita tarjolle tuotaessa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.