Talon oma keitetty joulukinkku
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5665526/landscape16_9/515/290/17b37b92fa610a012e7dff2f2d4db46d/Bm/885264-615.jpg)
Tässä on resepti sinulle, joka haluat itse kokeilla joulukinkun suolaamista. Se, joka ostaa valmiiksi suolatun joulukinkun, voi seurata ohjetta kohdasta 2. Kuinka monelle kinkku sitten riittää? Tavallisesti lasketaan, että neljän kilon joulukinkku vastaa noin 20 annosta.
Yhteen kinkkuun tarvitset
- 4 kg tuoretta kinkkua
- 4 rkl suolaa
- 2 rkl sokeria
Suolaliemi
- 2 ½ l vettä
- 2 ½ dl suolaa
- 1 1/4 dl sokeria
Keitinliemi
- 20 kokonaista valkopippuria
- vettä niin, että kinkku peittyy
Kuorrutus
- 1 muna
- 4 rkl sinappia
- 2 tl sokeria
- 4 rkl korppujauhoa
Valmistusohje
1. Suolaliemi: Sekoita vesi, sokeri ja suola, kiehauta ja anna jäähtyä. Hiero kinkun pintaan sokeria ja suolaa, pane se isoon astiaan ja kaada päälle jäähtynyt suolaliemi. Pidä viileässä 5 päivää, kääntele kinkkua silloin tällöin.
2. Keitä kinkkua vedessä pippurien kanssa noin 2 tuntia tai kunnes lihan sisälämpötila on 70 astetta. Kinkun keittoajaksi voidaan laskea 50 minuuttia kiloa kohti. Nosta kinkku keitinliemestä ja anna jäähtyä hieman. Leikkaa kamara pois, mutta jätä pintaan jonkin verran rasvaa. Kuiva rasvapinta puhtaalla keittiöpyyhkeellä tai talouspaperilla, jolloin kuorrutus tarttuu paremmin.
3. Kuumenna uuni 275 asteeseen. Sekoita keskenään muna, sinappi sekä sokeri ja levitä seos tasaisesti kinkun pinnalle. Siivilöi päälle korppujauhoa ja taputtele sitä hieman kiinni sinappiseokseen. Kuorruta kinkkua uunissa n. 10 minuuttia, kunnes se on kauniin värinen. Ole tarkkana, ettei pinta pala! Anna kinkun jäähtyä kunnolla ja nosta se sitten jääkaappiin. Leikkaa kylmästä kinkusta ohuita viipaleita tarjolle tuotaessa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka