Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Talon oma keitetty joulukinkku

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Yhteen kinkkuun tarvitset

  • 4 kg tuoretta kinkkua
  • 4 rkl suolaa
  • 2 rkl sokeria

Suolaliemi

  • 2 ½ l vettä
  • 2 ½ dl suolaa
  • 1 1/4 dl sokeria

Keitinliemi

  • 20 kokonaista valkopippuria
  • vettä niin, että kinkku peittyy

Kuorrutus

  • 1 muna
  • 4 rkl sinappia
  • 2 tl sokeria
  • 4 rkl korppujauhoa

Valmistusohje

1. Suolaliemi: Sekoita vesi, sokeri ja suola, kiehauta ja anna jäähtyä. Hiero kinkun pintaan sokeria ja suolaa, pane se isoon astiaan ja kaada päälle jäähtynyt suolaliemi. Pidä viileässä 5 päivää, kääntele kinkkua silloin tällöin.

2. Keitä kinkkua vedessä pippurien kanssa noin 2 tuntia tai kunnes lihan sisälämpötila on 70 astetta. Kinkun keittoajaksi voidaan laskea 50 minuuttia kiloa kohti. Nosta kinkku keitinliemestä ja anna jäähtyä hieman. Leikkaa kamara pois, mutta jätä pintaan jonkin verran rasvaa. Kuiva rasvapinta puhtaalla keittiöpyyhkeellä tai talouspaperilla, jolloin kuorrutus tarttuu paremmin.

3. Kuumenna uuni 275 asteeseen. Sekoita keskenään muna, sinappi sekä sokeri ja levitä seos tasaisesti kinkun pinnalle. Siivilöi päälle korppujauhoa ja taputtele sitä hieman kiinni sinappiseokseen. Kuorruta kinkkua uunissa n. 10 minuuttia, kunnes se on kauniin värinen. Ole tarkkana, ettei pinta pala! Anna kinkun jäähtyä kunnolla ja nosta se sitten jääkaappiin. Leikkaa kylmästä kinkusta ohuita viipaleita tarjolle tuotaessa.

Tässä on resepti sinulle, joka haluat itse kokeilla joulukinkun suolaamista. Se, joka ostaa valmiiksi suolatun joulukinkun, voi seurata ohjetta kohdasta 2. Kuinka monelle kinkku sitten riittää? Tavallisesti lasketaan, että neljän kilon joulukinkku vastaa noin 20 annosta.

Lisää aiheesta:

Wernerin keitetty joulukinkkuKeitetty, kuorrutettu joulukinkkuKotona suolattu keittokinkkuVanhanajan kotonasuolattu joulukinkkuTuoresuolattu joulukinkku sinappikuorrutuksellaJoulukinkku kuorrutteella
JoulukinkkuJouluPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Joulukinkku
  • 25.12.202207:15
    Munakas

    Harri Syrjäsen kinkku-juustomunakas

  • 20.12.202214:57
    Joulu

    Kinkun kuorrutus: Pankojauhoilla kuorrutettu kinkku

  • 16.12.202210:16
    Joulu

    Kasvissyöjän "joulukinkku" – Danin mukakinkku mukulaselleristä

  • 15.12.202214:11
    Joulu

    Joulukinkku padassa eli patajoulukinkku

  • 07.12.202214:08
    Joulu

    Kari Aihisen Jambon à la crème joulukinkusta