Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kotona suolattu keittokinkku

Julkaistu 18.02.2013 00:00

4 kg:n kinkkuun

  • 4 rkl suolaa
  • 2 rkl sokeria

Suolaliemi

  • 2,5 l vettä
  • 2,5 dl suolaa
  • 1,25 dl sokeria

Keitinliemi

  • 20 pippuria
  • vettä kinkun peitoksi

Kuorrutus

  • 1 muna
  • 4 rkl sinappia
  • 2 tl sokeria
  • 4 rkl korppujauhoa

Valmistusohje

1. Suolaliemi: Sekoita yhteen vesi, sokeri ja suola ja kiehauta. Anna jäähtyä. Hiero kinkkuun sokeria ja suolaa, nosta se astiaan ja kaada suolaliemi päälle. Anna suolautua viileässä 5 päivää ja kääntele kinkkua silloin tällöin.

2. Kinkun keittäminen: Keitä kinkkua vedessä pippurien kanssa noin kaksi tuntia, tai kunnes lihalämpömittari näyttää kinkun sisälämpötilaksi 72 astetta. Anna kinkun jäähtyä hieman. Leikkaa pois kamara, mutta jätä hieman rasvaa jäljelle kinkun pintaan. Kuivaa kinkun pinta puhtaalla keittiöpyyhkeellä tai talouspaperilla,niin kuorrutus tarttuu paremmin.

3. Kuorrutus: Kuumenna uuni 275 asteeseen. Sekoita yhteen muna, sinappi ja sokeri. Levitä se tasaisesti kinkun pinnalle. Siivilöi päälle korppujauhoa ja taputtele sitä kiinni sinappikerrokseen. Kuorruta uunissa 10 minuuttia, tai kunnes kuorrutus on saanut hyvän värin. Ole tarkkana, se palaa helposti!

Jos haluat kokeilla kinkun tuoresuolaamista kotona, tässä ohje keitettävälle kinkulle. Uunissa paistettavan joulukinkun alkuvaiheet ovat samat kuin tässäkin, samoin loppu eli kuorrutus. Lasketaan että raakapainoltaan neljän kilon kinkku riittää noin 20 annokseen.

Lisää aiheesta:

Wernerin keitetty joulukinkkuKeitetty, kuorrutettu joulukinkkuTalon oma keitetty joulukinkkuVanhanajan kotonasuolattu joulukinkkuTuoresuolattu joulukinkku sinappikuorrutuksellaJoulukinkku kuorrutteella
JoulukinkkuLisäkeruoatPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Joulukinkku
  • 25.12.202207:15
    Munakas

    Harri Syrjäsen kinkku-juustomunakas

  • 20.12.202214:57
    Joulu

    Kinkun kuorrutus: Pankojauhoilla kuorrutettu kinkku

  • 16.12.202210:16
    Joulu

    Kasvissyöjän "joulukinkku" – Danin mukakinkku mukulaselleristä

  • 15.12.202214:11
    Joulu

    Joulukinkku padassa eli patajoulukinkku

  • 07.12.202214:08
    Joulu

    Kari Aihisen Jambon à la crème joulukinkusta