Mainos
Mainos

Tonnikalaburgeri sardellitahnan kanssa

Tämä on kuin caesarsalaattia – mutta merellisessä muodossa ja rapeiden maalaisleipäpalojen väliin kätkettynä. Osta vain korkealuokkaisinta tuoretta tonnikalaa näihin pippurin- ja korianterintuoksuisiin herkkupaloihin.

Neljälle

  • 400 g hienoa tonnikalafileetä
  • 2 rkl korianterinsiemeniä
  • 1 rkl kokonaisia mustapippureita
  • ½ tl suolaa

Sardellitahna

  • 2 sardellifileetä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 munankeltuainen
  • 1 tl valkoviinietikkaa
  • 1 tl dijonsinappia
  • 1 dl rypsiöljyä
  • suolaa ja valkopippuria

Tarjoiluun

  • 8 viipaletta rouheata maalaisleipää
  • oliiviöljyä penslaukseen
  • 1 hopeasipuli
  • 2 luumutomaattia
  • 2 rkl kapriksia
  • 2 dl salaatinlehtiä

Valmistusohje

1. Sardellitahna: Kuori valkosipulinkynsi ja raasta se. Hienonna monitoimikoneessa tms. sardellit, valkosipuli, keltuainen, viinietikka ja sinappi. Lisää koneen käydessä öljy, ensin tipoittain, sitten ohuena nauhana, kunnes seos on tasaista. Mausta suolalla ja pippurilla.

2. Kuori hopeasipuli ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Leikkaa tomaatit lohkoiksi, poista siemenet ja kuutioi malto. Huuhdo salaatinlehdet ja revi pienemmiksi paloiksi. Penslaa leipäviipaleet öljyllä ja paahda ne pannulla tai uunissa.

3. Hienonna korianterinsiemenet ja mustapippurit morttelissa. Levitä mausterouhe lautaselle, kasta tonnikalaviipaleet siinä ja suolaa palat sen jälkeen. Kuumenna kuiva paistinpannu kunnolla ja paista siinä tonnikalasiivut ilman rasvaa 1 minuutti kummaltakin puolelta.

4. Jaa salaatinlehdet leiville, nosta tonnikalasivut päälle, tipauta pieni nokare sardellitahnaa jokaiselle ja paina kevyesti toinen leipäviipale päälle. Puolita burgerit varovasti terävällä veitsellä ja tarjoile sipulirenkaiden, tomaattikuutioiden ja kapriksen kanssa.

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.