Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Tonnikalaburgeri sardellitahnan kanssa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Neljälle

  • 400 g hienoa tonnikalafileetä
  • 2 rkl korianterinsiemeniä
  • 1 rkl kokonaisia mustapippureita
  • ½ tl suolaa

Sardellitahna

  • 2 sardellifileetä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 munankeltuainen
  • 1 tl valkoviinietikkaa
  • 1 tl dijonsinappia
  • 1 dl rypsiöljyä
  • suolaa ja valkopippuria

Tarjoiluun

  • 8 viipaletta rouheata maalaisleipää
  • oliiviöljyä penslaukseen
  • 1 hopeasipuli
  • 2 luumutomaattia
  • 2 rkl kapriksia
  • 2 dl salaatinlehtiä

Valmistusohje

1. Sardellitahna: Kuori valkosipulinkynsi ja raasta se. Hienonna monitoimikoneessa tms. sardellit, valkosipuli, keltuainen, viinietikka ja sinappi. Lisää koneen käydessä öljy, ensin tipoittain, sitten ohuena nauhana, kunnes seos on tasaista. Mausta suolalla ja pippurilla.

2. Kuori hopeasipuli ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Leikkaa tomaatit lohkoiksi, poista siemenet ja kuutioi malto. Huuhdo salaatinlehdet ja revi pienemmiksi paloiksi. Penslaa leipäviipaleet öljyllä ja paahda ne pannulla tai uunissa.

3. Hienonna korianterinsiemenet ja mustapippurit morttelissa. Levitä mausterouhe lautaselle, kasta tonnikalaviipaleet siinä ja suolaa palat sen jälkeen. Kuumenna kuiva paistinpannu kunnolla ja paista siinä tonnikalasiivut ilman rasvaa 1 minuutti kummaltakin puolelta.

Tämä on kuin caesarsalaattia – mutta merellisessä muodossa ja rapeiden maalaisleipäpalojen väliin kätkettynä. Osta vain korkealuokkaisinta tuoretta tonnikalaa näihin pippurin- ja korianterintuoksuisiin herkkupaloihin.

4. Jaa salaatinlehdet leiville, nosta tonnikalasivut päälle, tipauta pieni nokare sardellitahnaa jokaiselle ja paina kevyesti toinen leipäviipale päälle. Puolita burgerit varovasti terävällä veitsellä ja tarjoile sipulirenkaiden, tomaattikuutioiden ja kapriksen kanssa.

Lisää aiheesta:

Grillattua halloumijuustoa avokadon keraBroileritoastit ja basilika-aioliSandwich grillatulla kasvistäytteelläGorgonzola-krostinitKesäinen Nizzan salaattiKlassinen caesarsalaatti
HampurilainenVälipalatGoGreenPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Hampurilainen
  • 28.09.202412:00
    Kotikeittiömestarit

    Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan dippiburgerit

  • 26.01.202213:07
    Pääruoat

    Oklahoma Onion Burger – Antti Suikkarin sipulihampurilainen

  • 27.08.202008:57
    Pääruoat

    Fisuburgeri – helppo kalahampurilainen Itämeren kalasta

  • 30.01.202009:47
    Sämpylät

    Briossi – täydelliset itse tehdyt hampurilaissämpylät

  • 23.01.202012:32
    Lisäkeruoat

    Perus glaseerauskastike burgeripihvillle