Briossi – täydelliset itse tehdyt hampurilaissämpylät
Julkaistu
Burgeriasiantuntijoiden mukaan briossi on täydellinen hampurilaissämpylä. Näiden briossi-sämpylöiden resepti on Mika "Pikkis Tuomolan, Herkko Volasen ja Risto Mikkolan kirjasta Burgerin sielu (Readme 2020).
Briossin ainekset
- 1½ dl (täys)maitoa
- 20 g hiivaa (hieman vajaa ½ pakettia)
- 80 g (1 dl) sokeria
- 360 g (6 kpl) kananmunaa
- 780 g (12 dl) erikoishienoja vehnäjauhoja
- 200 g voita
- 20 g (4 tl) suolaa
Voiteluun
- 1 kananmuna
- ½ dl maitoa
Valmistusohje
Briossi-sämpylät valmistuvat näin:
- Liuota hiiva huoneenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri. Lisää kananmunat ja sekoita ainesosat yleiskoneessa.
- Lisää jauhot pienissä erissä. Lisää kylmä voi pieninä kuutioina. Vaivaa taikinaa 10 minuuttia ja lisää suola. Vaivaa vielä 15 minuutia. Laita taikina kannelliseen muoviastiaan jääkaappiin seuraavaan päivään asti.
- Pyöritä 70 g painavia pullia ja litistä pullat pellille litteiksi.
- Peitä briossit kelmulla, jotta briossiin ei pääse muodustumaan kovaa kalvoa. Nostata noin 3 tuntia lämpimässä paikassa, kunnes briossit näyttävät hyviltä ja nousseilta.
- Voitele briossit muna-maitoseoksella. Paista 175-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Paistetut kantarellit