Briossi – täydelliset itse tehdyt hampurilaissämpylät

Social Burgerjoint hampurilainen burgeri
European Street Food Awards

Burgeriasiantuntijoiden mukaan briossi on täydellinen hampurilaissämpylä. Näiden briossi-sämpylöiden resepti on Mika "Pikkis Tuomolan, Herkko Volasen ja Risto Mikkolan kirjasta Burgerin sielu (Readme 2020).

Briossin ainekset

  • 1½ dl (täys)maitoa
  • 20 g hiivaa (hieman vajaa ½ pakettia)
  • 80 g (1 dl) sokeria
  • 360 g (6 kpl) kananmunaa
  • 780 g (12 dl) erikoishienoja vehnäjauhoja
  • 200 g voita
  • 20 g (4 tl) suolaa

Voiteluun

  • 1 kananmuna
  • ½ dl maitoa

Valmistusohje

Briossi-sämpylät valmistuvat näin:

  1. Liuota hiiva huoneenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri. Lisää kananmunat ja sekoita ainesosat yleiskoneessa.
  2. Lisää jauhot pienissä erissä. Lisää kylmä voi pieninä kuutioina. Vaivaa taikinaa 10 minuuttia ja lisää suola. Vaivaa vielä 15 minuutia. Laita taikina kannelliseen muoviastiaan jääkaappiin seuraavaan päivään asti.
  3. Pyöritä 70 g painavia pullia ja litistä pullat pellille litteiksi.
  4. Peitä briossit kelmulla, jotta briossiin ei pääse muodustumaan kovaa kalvoa. Nostata noin 3 tuntia lämpimässä paikassa, kunnes briossit näyttävät hyviltä ja nousseilta.
  5. Voitele briossit muna-maitoseoksella. Paista 175-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia.


Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!