Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Briossi – täydelliset itse tehdyt hampurilaissämpylät

European Street Food Awards
Julkaistu 30.01.2020 09:47

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Briossin ainekset

  • 1½ dl (täys)maitoa
  • 20 g hiivaa (hieman vajaa ½ pakettia)
  • 80 g (1 dl) sokeria
  • 360 g (6 kpl) kananmunaa
  • 780 g (12 dl) erikoishienoja vehnäjauhoja
  • 200 g voita
  • 20 g (4 tl) suolaa

Voiteluun

  • 1 kananmuna
  • ½ dl maitoa

Valmistusohje

Briossi-sämpylät valmistuvat näin:

  1. Liuota hiiva huoneenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri. Lisää kananmunat ja sekoita ainesosat yleiskoneessa.
  2. Lisää jauhot pienissä erissä. Lisää kylmä voi pieninä kuutioina. Vaivaa taikinaa 10 minuuttia ja lisää suola. Vaivaa vielä 15 minuutia. Laita taikina kannelliseen muoviastiaan jääkaappiin seuraavaan päivään asti.
  3. Pyöritä 70 g painavia pullia ja litistä pullat pellille litteiksi.
  4. Peitä briossit kelmulla, jotta briossiin ei pääse muodustumaan kovaa kalvoa. Nostata noin 3 tuntia lämpimässä paikassa, kunnes briossit näyttävät hyviltä ja nousseilta.
  5. Voitele briossit muna-maitoseoksella. Paista 175-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia.

Burgeriasiantuntijoiden mukaan briossi on täydellinen hampurilaissämpylä. Näiden briossi-sämpylöiden resepti on Mika "Pikkis Tuomolan, Herkko Volasen ja Risto Mikkolan kirjasta Burgerin sielu (Readme 2020).

Lisää aiheesta:

Helpot sämpylät – herkulliset, rapeakuoriset ja sisältä pehmeät sämpylät Arjan ohjeellaBagelitKellarisämpylätAppelsiinintuoksuiset aamiaissämpylätAamiaissämpylätGluteenittomat hampurilaissämpylät à la Hellapoliisi
HampurilainenSämpylätLisäkeruoatSuolaiset leivonnaisetLeivonta

Tuoreimmat aiheesta

Hampurilainen
  • 28.09.202412:00
    Kotikeittiömestarit

    Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan dippiburgerit

  • 26.01.202213:07
    Pääruoat

    Oklahoma Onion Burger – Antti Suikkarin sipulihampurilainen

  • 27.08.202008:57
    Pääruoat

    Fisuburgeri – helppo kalahampurilainen Itämeren kalasta

  • 30.01.202009:47
    Sämpylät

    Briossi – täydelliset itse tehdyt hampurilaissämpylät

  • 23.01.202012:32
    Lisäkeruoat

    Perus glaseerauskastike burgeripihvillle