Grillattua halloumijuustoa avokadon kera
Halloumijuusto tulee Kyprokselta, ja se on hyvää sekä paistettuna että grillattuna. Juusto ei sula, vaan pehmenee vain ihanasti. Halloumin kanssa sopivat muun muassa lollo rosso- ja friseesalaatti.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Neljälle
- 240 g halloumijuustoa
- 1 maustemitta mustapippuria
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 2 avokadoa
- 350 g erilaisia salaatinlehtiä
- 1 paprika
- öljyä paistamiseen
Kastike
- 4 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl sitruunamehua
- ½ valkosipulinkynsi
- 2 tl hienonnettua persiljaa
- 1 tl juoksevaa hunajaa
- ½ tl balsamiviinietikkaa
- suolaa ja jauhettua mustapippuria
Valmistusohje
1. Kastike: Sekoita oliiviöljy, balsamiviinietikka, sitruuna ja hunaja ja puserra mukaan valkosipuli. Hienonna tuore persilja ja lisää kastikkeeseen mustapippurin ja suolan kera.
2. Leikkaa juusto ½ cm paksuisiksi siivuiksi ja kääntele siivut vehnäjauhoissa. Kuumenna hieman öljyä paistinpannussa ja paista juustosiivuja kunnes ne ovat saaneet kaunista väriä pintaan. Mausta pippurilla.
3. Halkaise avokadot, poista kivet ja koverra hedelmäliha kuorista niin kokonaisena kuin mahdollista. Leikkaa hedelmäliha siivuiksi, sekoita revittyjen salaatinlehtien kera ja asettele lautaselle. Asettele paistettu juusto päällimmäiseksi ja koristele paprikasuikalein.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka