Grillattua halloumijuustoa avokadon kera

Halloumijuusto tulee Kyprokselta, ja se on hyvää sekä paistettuna että grillattuna. Juusto ei sula, vaan pehmenee vain ihanasti. Halloumin kanssa sopivat muun muassa lollo rosso- ja friseesalaatti.

Neljälle

  • 240 g halloumijuustoa
  • 1 maustemitta mustapippuria
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 2 avokadoa
  • 350 g erilaisia salaatinlehtiä
  • 1 paprika
  • öljyä paistamiseen

Kastike

  • 4 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl sitruunamehua
  • ½ valkosipulinkynsi
  • 2 tl hienonnettua persiljaa
  • 1 tl juoksevaa hunajaa
  • ½ tl balsamiviinietikkaa
  • suolaa ja jauhettua mustapippuria

Valmistusohje

1. Kastike: Sekoita oliiviöljy, balsamiviinietikka, sitruuna ja hunaja ja puserra mukaan valkosipuli. Hienonna tuore persilja ja lisää kastikkeeseen mustapippurin ja suolan kera.

2. Leikkaa juusto ½ cm paksuisiksi siivuiksi ja kääntele siivut vehnäjauhoissa. Kuumenna hieman öljyä paistinpannussa ja paista juustosiivuja kunnes ne ovat saaneet kaunista väriä pintaan. Mausta pippurilla.

3. Halkaise avokadot, poista kivet ja koverra hedelmäliha kuorista niin kokonaisena kuin mahdollista. Leikkaa hedelmäliha siivuiksi, sekoita revittyjen salaatinlehtien kera ja asettele lautaselle. Asettele paistettu juusto päällimmäiseksi ja koristele paprikasuikalein.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja