Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Grillattua halloumijuustoa avokadon kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka, Kasvisruoka

Neljälle

  • 240 g halloumijuustoa
  • 1 maustemitta mustapippuria
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 2 avokadoa
  • 350 g erilaisia salaatinlehtiä
  • 1 paprika
  • öljyä paistamiseen

Kastike

  • 4 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl sitruunamehua
  • ½ valkosipulinkynsi
  • 2 tl hienonnettua persiljaa
  • 1 tl juoksevaa hunajaa
  • ½ tl balsamiviinietikkaa
  • suolaa ja jauhettua mustapippuria

Valmistusohje

1. Kastike: Sekoita oliiviöljy, balsamiviinietikka, sitruuna ja hunaja ja puserra mukaan valkosipuli. Hienonna tuore persilja ja lisää kastikkeeseen mustapippurin ja suolan kera.

2. Leikkaa juusto ½ cm paksuisiksi siivuiksi ja kääntele siivut vehnäjauhoissa. Kuumenna hieman öljyä paistinpannussa ja paista juustosiivuja kunnes ne ovat saaneet kaunista väriä pintaan. Mausta pippurilla.

3. Halkaise avokadot, poista kivet ja koverra hedelmäliha kuorista niin kokonaisena kuin mahdollista. Leikkaa hedelmäliha siivuiksi, sekoita revittyjen salaatinlehtien kera ja asettele lautaselle. Asettele paistettu juusto päällimmäiseksi ja koristele paprikasuikalein.

Halloumijuusto tulee Kyprokselta, ja se on hyvää sekä paistettuna että grillattuna. Juusto ei sula, vaan pehmenee vain ihanasti. Halloumin kanssa sopivat muun muassa lollo rosso- ja friseesalaatti.

Lisää aiheesta:

Alkuruokasalaatti avokadolla ja halloumillaKalakeitto leipäkuutioiden ja salsan keraHalloumijuustoa paahdettujen juuresten keraPastaa sienien ja pinaattisalaatin keraPariisinsalaattiGrillattua halloumia ja munakoisoa
JuustosalaattiAlkuruoatKananmunatonKasvisruokaLisäkeruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Juustosalaatti
  • 15.02.202210:22
    Päärynät

    Järjettömän hyvä päärynä-fetasalaatti – täydellisen maun salaisuus piilee mausteseoksessa

  • 24.01.202009:45
    Hellapoliisi

    Lämmin lehtikaali-halloumisalaatti

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Melonisalaattia ja vuohenjuustoa

  • 18.02.201300:00
    Lämmin salaatti

    Lämmin tomaatti-fetasalaatti

  • 18.02.201300:00
    Marjasalaatti

    Mansikkasalaatti