Broileritoastit ja basilika-aioli

Rapeat toastit sopivat alkupalaksi. Puoli broilerinfileetä ruokailijaa kohti riittää, jos tarkoituksena on jättää tilaa pääruoalle. Toastit ovat myös maistuva lounas tai iltapala.

4 annosta

  • 4 broilerinfileetä
  • jauhettua mustapippuria
  • ½ tl suolaa
  • 4 leipäviipaletta
  • voita paistamiseen
  • salaattisekoitusta
  • 1 tomaatti
  • 1 punasipuli
  • ½ kurkku

Basilika-aioli

  • 1 ruukku tuoretta basilikaa
  • ½ tuore chilipalko
  • 1/4 tl sambal oelek -mausteseosta
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 3 rkl majoneesia
  • 2 dl ranskankermaa
  • 2 tl suolaa

Koristeluun

  • 2 rkl raastettua parmesaanijuustoa
  • 2 rkl paahdettuja pinjansiemeniä

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 150 asteeseen. Paista broilerifileet kullanruskeiksi molemmin puolin, mausta suolalla ja pippurilla ja jatka kypsentämistä uunissa 8-10 minuuttia.

2. Aioli: Nypi basilikanlehdet varsista, säästä muutama lehti koristeluun. Poista chilistä siemenet. Sekoita chili, basilikanlehdet, sambal oelek, puristettu valkosipulinkynsi, majoneesi ja ranskankerma sauvasekoittimella. Mausta suolalla.

3. Viipaloi broilerifileet ja sekoita aioliin. Kuori kurkku ja leikkaa paksuiksi suikaleiksi. Revi salaatinlehdet, leikkaa tomaatti lohkoiksi ja suikaloi punasipuli. Paahda leipäviipaleet ja leikkaa ne kulmasta kulmaan kolmioiksi. Pane jokaiselle lautaselle yksi leipäkolmio. Jaa salaatit ja sipulit viipaleille, lusikoi päälle broileriseosta ja koristele tomaattilohkoilla ja kurkkusuikaleilla. Ripottele pinnalle hienonnettua basilikaa, parmesaanijuustoraastetta ja pinjansiemeniä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!