Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Broileritoastit ja basilika-aioli

Julkaistu 18.02.2013 00:00

4 annosta

  • 4 broilerinfileetä
  • jauhettua mustapippuria
  • ½ tl suolaa
  • 4 leipäviipaletta
  • voita paistamiseen
  • salaattisekoitusta
  • 1 tomaatti
  • 1 punasipuli
  • ½ kurkku

Basilika-aioli

  • 1 ruukku tuoretta basilikaa
  • ½ tuore chilipalko
  • 1/4 tl sambal oelek -mausteseosta
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 3 rkl majoneesia
  • 2 dl ranskankermaa
  • 2 tl suolaa

Koristeluun

  • 2 rkl raastettua parmesaanijuustoa
  • 2 rkl paahdettuja pinjansiemeniä

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 150 asteeseen. Paista broilerifileet kullanruskeiksi molemmin puolin, mausta suolalla ja pippurilla ja jatka kypsentämistä uunissa 8-10 minuuttia.

2. Aioli: Nypi basilikanlehdet varsista, säästä muutama lehti koristeluun. Poista chilistä siemenet. Sekoita chili, basilikanlehdet, sambal oelek, puristettu valkosipulinkynsi, majoneesi ja ranskankerma sauvasekoittimella. Mausta suolalla.

3. Viipaloi broilerifileet ja sekoita aioliin. Kuori kurkku ja leikkaa paksuiksi suikaleiksi. Revi salaatinlehdet, leikkaa tomaatti lohkoiksi ja suikaloi punasipuli. Paahda leipäviipaleet ja leikkaa ne kulmasta kulmaan kolmioiksi. Pane jokaiselle lautaselle yksi leipäkolmio. Jaa salaatit ja sipulit viipaleille, lusikoi päälle broileriseosta ja koristele tomaattilohkoilla ja kurkkusuikaleilla. Ripottele pinnalle hienonnettua basilikaa, parmesaanijuustoraastetta ja pinjansiemeniä.

Lisää aiheesta:

Salaatti herkkusienten ja leipäkrutonkien keraRapea salaatti mustapavuilla ja kalkkunallaCaesarsalaatti broilerista ja perunakrutongeistaSandwich grillatulla kasvistäytteelläKanafileetä rapean salaatin ja krutonkien keraKalaa paprikakastikkeessa
ToastVälipalatAlkuruoatKastikkeet ja dipitPääruoatKanaruoka

Rapeat toastit sopivat alkupalaksi. Puoli broilerinfileetä ruokailijaa kohti riittää, jos tarkoituksena on jättää tilaa pääruoalle. Toastit ovat myös maistuva lounas tai iltapala.

Tuoreimmat aiheesta

Toast
  • 28.08.202210:00
    Katkarapuleipä

    Toast skagen – Harri Syrjäsen helppo resepti

  • 18.02.201300:00
    Välipalat

    Toscanalainen leipä

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Lämmin papuvoileipä

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Lohi-katkaraputoast

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Katkarapu-muna-mäti-toast