Mainos
Mainos

Hampurilaispihvin glaseerauskastike viimeistelee täydellisen burgerielämyksen. Glaseerauskastike säilyy pari viikkoa hyvänä jääkaapissa. Kastiketta voi myös rohkeasti käyttää keitiössä muuhunkin ruoanvalmistukseeb tai vaikka pitää pöytäkastikkeena. Kastikkeen resepti on Mika "Pikkis Tuomolan, Herkko Volasen ja Risto Mikkolan kirjasta Burgerin sielu (Readme 2020).

Perus glaseerauskastike

  • 1 dl harissatahnaa
  • 1 dl tomaattipyreetä
  • ½ dl väkiviinaetikkaa
  • 2 dl kidesoeria
  • 1 dl rypsiöljyä
  • 1 tl suolaa

Valmistusohje

Perus glaseerauskastike valmistuu näin:

  1. Laita kaikki ainekset kattilaan ja keitä koko ajan sekoittaen niin, että sokeri sulaa ja seos kiehahtaa n. 5 minuuttia.
  2. Sivele kastiketta paistettujen burgeripihvien pinnalle noin 1 teelusikallinen esimerkiksi pullasudin avulla. Paista kastikepintaa noin puoli minuuttia niin, että pinta karamellisoituu. Käännä pihvi ja laita juusto karamellisoituneen pinnan päälle. 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja