Perus glaseerauskastike burgeripihvillle
Julkaistu
Hampurilaispihvin glaseerauskastike viimeistelee täydellisen burgerielämyksen. Glaseerauskastike säilyy pari viikkoa hyvänä jääkaapissa. Kastiketta voi myös rohkeasti käyttää keitiössä muuhunkin ruoanvalmistukseeb tai vaikka pitää pöytäkastikkeena. Kastikkeen resepti on Mika "Pikkis Tuomolan, Herkko Volasen ja Risto Mikkolan kirjasta Burgerin sielu (Readme 2020).
Perus glaseerauskastike
- 1 dl harissatahnaa
- 1 dl tomaattipyreetä
- ½ dl väkiviinaetikkaa
- 2 dl kidesoeria
- 1 dl rypsiöljyä
- 1 tl suolaa
Valmistusohje
Perus glaseerauskastike valmistuu näin:
- Laita kaikki ainekset kattilaan ja keitä koko ajan sekoittaen niin, että sokeri sulaa ja seos kiehahtaa n. 5 minuuttia.
- Sivele kastiketta paistettujen burgeripihvien pinnalle noin 1 teelusikallinen esimerkiksi pullasudin avulla. Paista kastikepintaa noin puoli minuuttia niin, että pinta karamellisoituu. Käännä pihvi ja laita juusto karamellisoituneen pinnan päälle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka