Perus glaseerauskastike burgeripihvillle

Social Burgerjoint hampurilainen burgeri
European Street Food Awards

Hampurilaispihvin glaseerauskastike viimeistelee täydellisen burgerielämyksen. Glaseerauskastike säilyy pari viikkoa hyvänä jääkaapissa. Kastiketta voi myös rohkeasti käyttää keitiössä muuhunkin ruoanvalmistukseeb tai vaikka pitää pöytäkastikkeena. Kastikkeen resepti on Mika "Pikkis Tuomolan, Herkko Volasen ja Risto Mikkolan kirjasta Burgerin sielu (Readme 2020).

Perus glaseerauskastike

  • 1 dl harissatahnaa
  • 1 dl tomaattipyreetä
  • ½ dl väkiviinaetikkaa
  • 2 dl kidesoeria
  • 1 dl rypsiöljyä
  • 1 tl suolaa

Valmistusohje

Perus glaseerauskastike valmistuu näin:

  1. Laita kaikki ainekset kattilaan ja keitä koko ajan sekoittaen niin, että sokeri sulaa ja seos kiehahtaa n. 5 minuuttia.
  2. Sivele kastiketta paistettujen burgeripihvien pinnalle noin 1 teelusikallinen esimerkiksi pullasudin avulla. Paista kastikepintaa noin puoli minuuttia niin, että pinta karamellisoituu. Käännä pihvi ja laita juusto karamellisoituneen pinnan päälle. 

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja