Klassinen caesarsalaatti

Salaatinkastike tekee tästä salaatista aivan omaa luokkaansa. Ole tarkkana mittasuhteissa, niin täydellinen tulos palkitsee.

Neljälle

  • 4 roomansalaattikerää
  • 2 dl parmesaaniraastetta
  • suolaa ja mustapippuria

Salaatinkastike

  • 1 muna
  • 1 munankeltuainen
  • 2 sardellifileetä
  • 2-3 valkosipulinkynttä
  • ½ dl dijonsinappia
  • 4 dl ruokaöljyä
  • mahdollisesti maitoa ohentamiseen
  • suolaa ja mustapippuria

Leipäkrutongit

  • 10 viipaletta vaaleaa vuokaleipää
  • 1 ½ dl ruokaöljyä
  • 1 rkl kuivattua basilikaa
  • 1 rkl kuivattua rakuunaa
  • 1 rkl kuivattua timjamia
  • 1 rkl kuivattua oreganoa
  • 2 valkosipulinkynttä

Valmistusohje

1. Salaatinkastike: Sekoita munat, keltuainen, sardelli, valkosipulinkynnet, viinietikka ja sinappi. Lisää öljy ohuena nauhana ja vatkaa seos kermaiseksi kastikkeeksi. Ohenna tarvittaessa maidolla. Kastikkeen tulee olla kuin ohutta majoneesia. Mausta suolalla ja pippurilla.

2. Krutongit: Kuumenna uuni 200 asteeseen. Poista leivistä kuoret ja kuutioi ne. Sekoita keskenään öljy, basilika, rakuuna, timjami ja oregano sekä puristettu valkosipulinkynsi. Sekoita leipäkuutiot mausteöljyn kanssa, levitä uunipellille ja paista 7 minuuttia kullanruskeiksi.

3. Irrota salaatinlehdet kannasta, huuhtele ja linkoa ne. Sekoita salaatinlehdet ja kastike keskenään isossa kulhossa juuri ennen tarjoilua. Mitoita kastikkeen määrä salaatinlehtiin niin, etteivät ne huku. Sekoita joukkoon parmesaaniraaste ja krutongit ja mausta suolalla ja pippurilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.