Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Klassinen caesarsalaatti

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Salaatinkastike tekee tästä salaatista aivan omaa luokkaansa. Ole tarkkana mittasuhteissa, niin täydellinen tulos palkitsee.

Neljälle

  • 4 roomansalaattikerää
  • 2 dl parmesaaniraastetta
  • suolaa ja mustapippuria

Salaatinkastike

  • 1 muna
  • 1 munankeltuainen
  • 2 sardellifileetä
  • 2-3 valkosipulinkynttä
  • ½ dl dijonsinappia
  • 4 dl ruokaöljyä
  • mahdollisesti maitoa ohentamiseen
  • suolaa ja mustapippuria

Leipäkrutongit

  • 10 viipaletta vaaleaa vuokaleipää
  • 1 ½ dl ruokaöljyä
  • 1 rkl kuivattua basilikaa
  • 1 rkl kuivattua rakuunaa
  • 1 rkl kuivattua timjamia
  • 1 rkl kuivattua oreganoa
  • 2 valkosipulinkynttä

Valmistusohje

1. Salaatinkastike: Sekoita munat, keltuainen, sardelli, valkosipulinkynnet, viinietikka ja sinappi. Lisää öljy ohuena nauhana ja vatkaa seos kermaiseksi kastikkeeksi. Ohenna tarvittaessa maidolla. Kastikkeen tulee olla kuin ohutta majoneesia. Mausta suolalla ja pippurilla.

2. Krutongit: Kuumenna uuni 200 asteeseen. Poista leivistä kuoret ja kuutioi ne. Sekoita keskenään öljy, basilika, rakuuna, timjami ja oregano sekä puristettu valkosipulinkynsi. Sekoita leipäkuutiot mausteöljyn kanssa, levitä uunipellille ja paista 7 minuuttia kullanruskeiksi.

3. Irrota salaatinlehdet kannasta, huuhtele ja linkoa ne. Sekoita salaatinlehdet ja kastike keskenään isossa kulhossa juuri ennen tarjoilua. Mitoita kastikkeen määrä salaatinlehtiin niin, etteivät ne huku. Sekoita joukkoon parmesaaniraaste ja krutongit ja mausta suolalla ja pippurilla.

Lisää aiheesta:

Caesarsalaatti broilerista ja perunakrutongeistaCaesarsalaatti broilerifileen keraSalaattia lohen, jättikatkarapujen ja simpukoiden keraCaesarsalaatti pastan ja broilerin keraKesäinen Nizzan salaattiSavusilakka-pastasalaatti
CaesarsalaattiAlkuruoatSalaatitVappuUusivuosiPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Caesarsalaatti
  • 29.06.202206:30
    Harri Syrjänen

    Harri Syrjäsen caesarsalaatti

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Caesarsalaatti

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Caesarsalaatti broilerista ja perunakrutongeista

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Caesarsalaatti broilerifileen kera

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Salaatti quinoan ja caesarkastikkeen kera