Klassinen caesarsalaatti
Salaatinkastike tekee tästä salaatista aivan omaa luokkaansa. Ole tarkkana mittasuhteissa, niin täydellinen tulos palkitsee.
Neljälle
- 4 roomansalaattikerää
- 2 dl parmesaaniraastetta
- suolaa ja mustapippuria
Salaatinkastike
- 1 muna
- 1 munankeltuainen
- 2 sardellifileetä
- 2-3 valkosipulinkynttä
- ½ dl dijonsinappia
- 4 dl ruokaöljyä
- mahdollisesti maitoa ohentamiseen
- suolaa ja mustapippuria
Leipäkrutongit
- 10 viipaletta vaaleaa vuokaleipää
- 1 ½ dl ruokaöljyä
- 1 rkl kuivattua basilikaa
- 1 rkl kuivattua rakuunaa
- 1 rkl kuivattua timjamia
- 1 rkl kuivattua oreganoa
- 2 valkosipulinkynttä
Valmistusohje
1. Salaatinkastike: Sekoita munat, keltuainen, sardelli, valkosipulinkynnet, viinietikka ja sinappi. Lisää öljy ohuena nauhana ja vatkaa seos kermaiseksi kastikkeeksi. Ohenna tarvittaessa maidolla. Kastikkeen tulee olla kuin ohutta majoneesia. Mausta suolalla ja pippurilla.
2. Krutongit: Kuumenna uuni 200 asteeseen. Poista leivistä kuoret ja kuutioi ne. Sekoita keskenään öljy, basilika, rakuuna, timjami ja oregano sekä puristettu valkosipulinkynsi. Sekoita leipäkuutiot mausteöljyn kanssa, levitä uunipellille ja paista 7 minuuttia kullanruskeiksi.
3. Irrota salaatinlehdet kannasta, huuhtele ja linkoa ne. Sekoita salaatinlehdet ja kastike keskenään isossa kulhossa juuri ennen tarjoilua. Mitoita kastikkeen määrä salaatinlehtiin niin, etteivät ne huku. Sekoita joukkoon parmesaaniraaste ja krutongit ja mausta suolalla ja pippurilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa