Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Oklahoma Onion Burger – Antti Suikkarin sipulihampurilainen

Kokeile oklahomalaista sipulihampurilaista.
Kokeile oklahomalaista sipulihampurilaista.Antti Suikkari
Julkaistu 26.01.2022 13:07

MTV LIFESTYLE

  • Kokonaisvalmistusaika: 20 min
  • Aktiivinen aika: 20 min
  • Annosmäärä: 4 hampurilaista

Ainekset

  • 4 hampurilaissämpylää
  • 480 g jauhelihaa
  • 8 viipaletta Cheddar-juustoa
  • 4 makeaa sipuli ohueksi siivutettuna

Sinappi-aioli

  • 2 dl majoneesia
  • 1-2 valkosipulinkynttä raastettuna
  • 1 rkl Dijon-sinappia
  • 2 rkl kokojyvä Dijon-sinappia
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 0,5 tl suolaa
  • 0,5 tl mustapippuria

Valmistusohje

Oklahoman sipulihampurilainen valmistuu näin:

Smash burgerin valmistuksessa on tärkeää esivalmistella sämpylät valmiiksi ennen pihvin paistamista. Pihvin paistossa pannun tai parilan kuumuus tärkeää – lihan tulee todellakin palaa siihen kiinni, jotta syntyy karamellimainen, rapean pitsireunainen maillard.

Lämmitä sämpylät leikkauspinnoiltaan kevyessä voissa kuumalla pannulla. Kun sämpylä pinnat ovat saaneet värin, levitä pohjan ja kannen päälle ruokalusikallinen sinappi-aiolia.

Pihvien “smashaus”:

Oklahoma Onion Burger on ennen 1920-luvun lamaa keksitty sipulihampurilainen, jossa osa lihasta korvataan sipulilla. Testaa Burger Lovers Finlandin Antti Suikkarin burgeriohjetta, koukuttavan hyvää!

  • Aseta kaksi kevyesti pyöreäksi taputeltua lihapalloa (á 60 g) kuivalle ja kuumalle paistinpannulle tai tasaiselle parilalevylle, lisää päälle suolaa ja pippuria sekä reilu kasa ohueksi siivutettua makeaa sipulia.
  • Smashaa sipuli-jauhelihapalloja tiukasti noin 10 sekunnin ajan joko kattilan pohjalla tai esimerkiksi muurauslastalla (kattilaa käytettäessä voit suojata pohjan leivinpaperin palalla, ettei kattilasta tartu epäpuhtauksia). Jos käytät paistinpannua, tee yksi pihvi kerrallaan – parilalla voit tehdä molemmat myös yhtaikaa leveää metallista laastilastaa käyttäen.
  • Irrota pitsireunainen, kiinnipalanut sipulipihvi pannusta terävällä metallilastalla, käännä ja laita paistetun pinnan päälle siivu cheddar-juustoa. Anna paistua toiselta puolelta vielä noin 10 sekunnin ajan. Jos teet pihvit yksitellen, nosta valmis pihvi sivuun odottamaan ja toista sama toisen pihvin kanssa.
  • Nosta valmiit pihvit päällekkäin ja siirrä kokonaisuus esivalmistellun sämpyläpohjan päälle ja sulje kokonaisuus sinappi-aiolilla sivellyllä sämpylänkannella.
  • Lisää aiheesta:

    Filet-OMG-Fish -kalaburgeriHirviburgeri punajuuren ja vuohenjuuston keraBrie-juustoburgeri Worcestershire-majoneesillaLihapullat osa 19 - Lähi-itämaiset kibbeh-pullatVoiburgeri - äärimmäisen mehukasTeatterin burgeri ja grilliperunat
    HampurilainenPääruoatLiharuoka

    Tuoreimmat aiheesta

    Hampurilainen
    • 28.09.202412:00
      Kotikeittiömestarit

      Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan dippiburgerit

    • 26.01.202213:07
      Pääruoat

      Oklahoma Onion Burger – Antti Suikkarin sipulihampurilainen

    • 27.08.202008:57
      Pääruoat

      Fisuburgeri – helppo kalahampurilainen Itämeren kalasta

    • 30.01.202009:47
      Sämpylät

      Briossi – täydelliset itse tehdyt hampurilaissämpylät

    • 23.01.202012:32
      Lisäkeruoat

      Perus glaseerauskastike burgeripihvillle