Kotikeittiömestarit-ohjelman seitsemäs jakso hurmaa amerikkalaiseen tyyliin, kun kokki Risto Mikkola valmistaa dippiburgereita.
Annosmäärä: 4
Ruusukaalislaw
1 pss/ 550 g ruusukaalipakastetta
1 dl majoneesia
1 kpl punasipuli ohuina siivuina
1 dl lipstikkaa suikaleina
1 tl suolaa
Sitruunapikkelöityä fenkolia
4 dl fenkolia ohuina viipaleina
1 dl sitruunamehua
0,5 dl sokeria
1 tl suolaa
Tilli-maustekurkkumajoneesi
2 dl majoneesia
1 ruukku tilliä
1 kpl sipuli hakkeena
0,5 kpl sitruunan mehu
Open Face Fish Brgr
4 kpl/ 240 g kalafileitä
4 kpl hampurilaissämpylöitä
2 ruukkua tammenlehväsalaattia
2 dl Tilli-maustekurkkumajoneesia
2 dl sitruunapikkelöityä fenkolia
Tacoketsuppi burgerhampurilaisiin
1prk / 230g tacosalsakastike
1,5 dl glukoosia
0,5 dl sokeria
1 kpl limen mehu
2 tl suolaa
Naudan burgerhampurilaiset
4 kpl/ 160g Naudan burgerpihvi
1 pss tacomausteseos
4 kpl hampurilaissämpylöitä
8 siivua pekonia
2 kpl sipulia hakkeena
4 dl jääsalaattia suikaloituna
Tarjoiluun
3 dl juustokastiketta
3 dl tacoketsuppia
Valmistusohje
Aloita valmistamalla ruusukaalislaw. Ryöppää ruusukaalipakaste 1 minuutin ajan ja jäähdytä heti kylmässä vedessä. Siivilöi vesi pois ja leikkaa ruusukaalit neljään lohkoon. Sekoita ruusukaalislawn ainekset: ruusukaalilohkot, majoneesi, ohueksi leikattu punasipuli, suikaloitu lipstikka ja suola keskenään. Jätä maustumaan 15 minuutiksi.
Valmista seuraavaksi sitruunapikkelöity fenkoli. Sekoita sitruunamehu, sokeri ja pöytäsuola tasaiseksi liemeksi. Yhdistä ohueksi viipaloitu fenkoli ja valmistamasi pikkeliliemi. Anna maustua 15 minuuttia.
Valmista nyt tilli-maustekurkkumajoneesi. Sekoita tilli-maustekurkkumajoneesin raaka-aineet keskenään ja jätä maustumaan 15 minuutiksi.