Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan dippiburgerit

MTV Oy / Saku Tiainen
Julkaistu 28.09.2024 12:00

MTV LIFESTYLE

Kotikeittiömestarit-ohjelman seitsemäs jakso hurmaa amerikkalaiseen tyyliin, kun kokki Risto Mikkola valmistaa dippiburgereita.

  • Annosmäärä: 4

Ruusukaalislaw

  • 1 pss/ 550 g ruusukaalipakastetta
  • 1 dl majoneesia
  • 1 kpl punasipuli ohuina siivuina
  • 1 dl lipstikkaa suikaleina
  • 1 tl suolaa
  • Sitruunapikkelöityä fenkolia
  • 4 dl fenkolia ohuina viipaleina
  • 1 dl sitruunamehua
  • 0,5 dl sokeria
  • 1 tl suolaa

Tilli-maustekurkkumajoneesi

  • 2 dl majoneesia
  • 1 ruukku tilliä
  • 1 kpl sipuli hakkeena
  • 0,5 kpl sitruunan mehu

Open Face Fish Brgr

  • 4 kpl/ 240 g kalafileitä
  • 4 kpl hampurilaissämpylöitä
  • 2 ruukkua tammenlehväsalaattia
  • 2 dl Tilli-maustekurkkumajoneesia
  • 2 dl sitruunapikkelöityä fenkolia

Tacoketsuppi burgerhampurilaisiin

  • 1prk / 230g tacosalsakastike
  • 1,5 dl glukoosia
  • 0,5 dl sokeria
  • 1 kpl limen mehu
  • 2 tl suolaa

Naudan burgerhampurilaiset

  • 4 kpl/ 160g Naudan burgerpihvi
  • 1 pss tacomausteseos
  • 4 kpl hampurilaissämpylöitä
  • 8 siivua pekonia
  • 2 kpl sipulia hakkeena
  • 4 dl jääsalaattia suikaloituna

Tarjoiluun

  • 3 dl juustokastiketta
  • 3 dl tacoketsuppia

Valmistusohje

  1. Aloita valmistamalla ruusukaalislaw. Ryöppää ruusukaalipakaste 1 minuutin ajan ja jäähdytä heti kylmässä vedessä. Siivilöi vesi pois ja leikkaa ruusukaalit neljään lohkoon. Sekoita ruusukaalislawn ainekset: ruusukaalilohkot, majoneesi, ohueksi leikattu punasipuli, suikaloitu lipstikka ja suola keskenään. Jätä maustumaan 15 minuutiksi.
  2. Valmista seuraavaksi sitruunapikkelöity fenkoli. Sekoita sitruunamehu, sokeri ja pöytäsuola tasaiseksi liemeksi. Yhdistä ohueksi viipaloitu fenkoli ja valmistamasi pikkeliliemi. Anna maustua 15 minuuttia.
  3. Valmista nyt tilli-maustekurkkumajoneesi. Sekoita tilli-maustekurkkumajoneesin raaka-aineet keskenään ja jätä maustumaan 15 minuutiksi.
  4. Valmista tacoketsuppi sekoittamalla tacoketsupin ainekset kulhossa ja sekoittamalla ainekset huolellisesti kiiltäväksi ketsupiksi sauvasekoittimella. Jätä maustumaan tarjoiluastiaan.
  5. Paista naudan burgerpihvit medium plus kypsyyteen. Mausta burgerpihvit pöytäsuolalla ja tacomausteseoksella
  6. Ruskista pekonit kullanrapeaksi.
  7. Paahda hampurilaissämpylät. 
  8. Kokoa hampurilaissämpylöihin burgerpihvit, pekoni, sipulihake ja suikaloitu jääsalaatti.
  9. Leikkaa kootut burgerhampurilaiset puoliksi.
  10. Tarjoile burgerhampurilaiset juustodipin ja valmistamasi tacoketsupin kanssa.
  11. Valmista vielä avonaiset kalahampurilaiset. Paista paistinpannulla kalapihvit kypsiksi. Revi paistetut kalapihvit palasiksi ja mausta pöytäsuolalla.
  12. Kokoa kalaisat avohampurilaiset: avoimelle hampurilaissämpylälle kokoa revittyä kalapihviä, tammenlehväsalaattia, tilli-maustekurkkumajoneesia ja pikkelöityä fenkolia. Nauti!

Lisää aiheesta:

Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan Gordon Bleu -porsaanleike, tonnato-kastiketta ja salvia-pekoni-gnocchipastaaKotikeittiömestarit: Teresa Välimäen smörrebröd kahdella tavallaLinnean hodarit: Parsahodarit, seesamipunakaalia, jalapenoa ja miso-chilimajoneesia Fisuburgeri – helppo kalahampurilainen Itämeren kalastaHellapoliisin pekonijauhelihahampurilaisetGrillatut nyhtökaurapihvit pitataskussa, kaali-omenasalaattia ja sweet chili- majoneesi
HampurilainenKotikeittiömestaritKalaruokaLiharuokaPääruoat

Tuoreimmat aiheesta

Hampurilainen
  • 28.09.202412:00
    Kotikeittiömestarit

    Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan dippiburgerit

  • 26.01.202213:07
    Pääruoat

    Oklahoma Onion Burger – Antti Suikkarin sipulihampurilainen

  • 27.08.202008:57
    Pääruoat

    Fisuburgeri – helppo kalahampurilainen Itämeren kalasta

  • 30.01.202009:47
    Sämpylät

    Briossi – täydelliset itse tehdyt hampurilaissämpylät

  • 23.01.202012:32
    Lisäkeruoat

    Perus glaseerauskastike burgeripihvillle