Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Sandwich grillatulla kasvistäytteellä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Hummukseen purkki-kikherneet ovat aivan täydellisiä. Ellet löydä tahinitahnaa, voit maustaa seesamiöljyllä.

  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Neljälle

  • 8 viipaletta maalaisleipää
  • 2 punaista paprikaa
  • 1 munakoiso
  • 2 dl keltaisia kirsikkatomaatteja
  • 1 salaattisipuli
  • ½ rkl oliiviöljyä + penslaukseen
  • 2 tl valkoviinietikkaa
  • 2 dl salaatinlehtiä
  • suolaa ja mustapippuria

Hummus

  • 400 g keitettyjä kikherneitä (purkki)
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 sitruunan mehu
  • 2 tl tahinitahnaa
  • 1,2 dl mietoa oliiviöljyä
  • suolaa ja mustapippuria
  • Koristeeksi.
  • lehtipersiljaa

Valmistusohje

1. Hummus: Kuori valkosipulinkynnet ja raasta ne. Soseuta koneessa kikherneet, valkosipuli, sitruunamehu ja tahinitahna, lisää öljy ohuena nauhana miksauksen aikana. Mausta suolalla ja pippurilla ja laita hummus kylmään.

2. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Halkaise paprikat, poista siemenet, leikkaa paprikat pienemmiksi. Voitele pelti oliiviöljyllä. Laita paprikapalat pellille kuoripuoli ylöspäin ja tiputtele päälle vähän öljyä. Grillaa paprikoita 5-7 minuuttia. Pane paprikat muovipussiin ja jääkaappiin 30 minuutiksi. Vedä paprikoista kuoret irti ja suikaloi malto.

3. Leikkaa munakoiso sentin viipaleiksi, penslaa oliiviöljyllä ja mausta suolalla ja pippurilla. Grillaa munakoisoja grillipannulla molemmilta puolilta, kunnes ne pehmenevät. Anna munakoisojen jäähtyä.

4. Halkaise tomaatit. Huuhdo ja viipaloi salaattisipulit paperinohuiksi siivuiksi ja sekoita ne tomaattien kanssa. Sekoita kastikkeeksi oliiviöljy, viinietikka, suola ja pippuri. Kaada kastike tomaattien ja sipulin päälle ja anna maustua muutama minuutti. Halkaise leivät, jätä toinen reuna hieman kiinni, ja laita väliin salaattia, hummusta, paprikaa, munakoisoa ja tomaatteja, koristele lehtipersiljalla.

Lisää aiheesta:

Espanjalainen salsaHedelmäinen seesamikananpoikaVietnamilainen nuudelisalaattiUlkofileevartaat ja linssisalaattiLammascurryleipä ja minttujogurttiKesäinen Nizzan salaatti
SandwichVälipalatGoGreenPääruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Sandwich
  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Tummat ja vaaleat sandwichit

  • 13.08.201507:28
    Club sandwich

    Kana-pekonisandwich ja vesimeloni-fetasalaatti

  • 03.04.201407:04
    Makuja ja Elämää

    Grillattu juustoleipä päärynällä ja salvialla

  • 18.02.201300:00
    Välipalat

    Pekoni-banaani-sandwich

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Lohisandwichit