Sandwich grillatulla kasvistäytteellä
Hummukseen purkki-kikherneet ovat aivan täydellisiä. Ellet löydä tahinitahnaa, voit maustaa seesamiöljyllä.
Neljälle
- 8 viipaletta maalaisleipää
- 2 punaista paprikaa
- 1 munakoiso
- 2 dl keltaisia kirsikkatomaatteja
- 1 salaattisipuli
- ½ rkl oliiviöljyä + penslaukseen
- 2 tl valkoviinietikkaa
- 2 dl salaatinlehtiä
- suolaa ja mustapippuria
Hummus
- 400 g keitettyjä kikherneitä (purkki)
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 sitruunan mehu
- 2 tl tahinitahnaa
- 1,2 dl mietoa oliiviöljyä
- suolaa ja mustapippuria
- Koristeeksi.
- lehtipersiljaa
Valmistusohje
1. Hummus: Kuori valkosipulinkynnet ja raasta ne. Soseuta koneessa kikherneet, valkosipuli, sitruunamehu ja tahinitahna, lisää öljy ohuena nauhana miksauksen aikana. Mausta suolalla ja pippurilla ja laita hummus kylmään.
2. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Halkaise paprikat, poista siemenet, leikkaa paprikat pienemmiksi. Voitele pelti oliiviöljyllä. Laita paprikapalat pellille kuoripuoli ylöspäin ja tiputtele päälle vähän öljyä. Grillaa paprikoita 5-7 minuuttia. Pane paprikat muovipussiin ja jääkaappiin 30 minuutiksi. Vedä paprikoista kuoret irti ja suikaloi malto.
3. Leikkaa munakoiso sentin viipaleiksi, penslaa oliiviöljyllä ja mausta suolalla ja pippurilla. Grillaa munakoisoja grillipannulla molemmilta puolilta, kunnes ne pehmenevät. Anna munakoisojen jäähtyä.
4. Halkaise tomaatit. Huuhdo ja viipaloi salaattisipulit paperinohuiksi siivuiksi ja sekoita ne tomaattien kanssa. Sekoita kastikkeeksi oliiviöljy, viinietikka, suola ja pippuri. Kaada kastike tomaattien ja sipulin päälle ja anna maustua muutama minuutti. Halkaise leivät, jätä toinen reuna hieman kiinni, ja laita väliin salaattia, hummusta, paprikaa, munakoisoa ja tomaatteja, koristele lehtipersiljalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka