Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kesäinen Nizzan salaatti

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Neljälle

  • 8 keitettyä kylmää varhaisperunaa
  • 100 g keitettyjä kylmiä vihreitä papuja
  • 1 kerä jäävuorisalaattia
  • 4 tomaattia
  • 200 g tonnikalaa öljyssä
  • 2 kovaksikeitettyä munaa
  • 4 sardellifileetä
  • 8 mustaa oliivia
  • 2 rkl persiljasilppua
  • suolaa ja mustapippuria

Kastike

  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 tl tuoretta timjamisilppua
  • 1 oksa tuoretta kirveliä
  • 1 tl dijon-sinappia
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl auringonkukkaöljyä
  • 1 rkl punaviinietikkaa
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 tl sitruunankuoriraastetta

Valmistusohje

1. Kastike: Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Hienonna timjami ja kirvelinlehdet. Pese sitruuna hyvin ja suikaloi kuorta. Purista sitruunanmehu. Sekoita valkosipuli-, timjami- ja kirvelisilppu, sinappi, öljy, viinietikka, sitruunanmehu ja -kuori kastikkeeeksi. Pane maustumaan viileään.

2. Valuta tonnikala. Huuhdo, kuivaa ja revi salaatinlehdet. Viipaloi perunat. Sekoita salaatti, perunat, vihreät pavut ja puolet kastikkeesta. Leikkaa tomaatit ja munat lohkoiksi.

Tämä on maailman paras kesälounas! Täytyyhän sitä toki syödä, vaikka ulkona olisi kuinka kuuma. Jos sinulla on jääkaapissa odottamassa valmiiksi keitettyjä uusia perunoita, vihreitä papuja ja kovaksikeitettyjä munia, saat äkkiä aikaiseksi herkkulounaan.

3. Asettele tonnikala sekä tomaatti- ja munalohkot peruna-salaattiseoksen päälle ja koristele sardellifileillä sekä oliiveilla. Valuta loput kastikkeesta kaiken päälle. Maista ja mausta tarvittaessa. Sirottele pinnalle persiljasilppu.

Lisää aiheesta:

Thaisalaattia pihvilihallaSalade Nicoise ja grillatut valkosipulileivätKalakeitto leipäkuutioiden ja salsan keraSandwich grillatulla kasvistäytteelläPastasalaattia, lohta ja sokeriherneitäKlassinen caesarsalaatti
NizzansalaattiSalaatitGoGreenPääruoatAlkuruoat

Tuoreimmat aiheesta

Nizzansalaatti
  • 01.07.202212:05
    Harri Syrjänen

    Nizzansalaatti fetalla – Harri Syrjäsen helppo ohje

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Oliivinen nizzansalaatti

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Nizzan salaatti anjoviksella

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Klassinen Niçoisesalaatti

  • 18.02.201300:00
    Salaatit

    Nizzansalaatti