Gorgonzola-krostinit

Ainekset

  • 16 ohutta viipaletta vaaleaa leipää
  • 6 rkl oliiviöljyä
  • suolaa, mustapippuria
  • 2 valkosipulinkynttä pilkottua
  • jäävuorisalaattia
  • ½ punaista chiliä pieneksi pilkottuna
  • 1 rkl sultana-rusinoita (liota 10 min lämpimässä vedessä)
  • 2-3 rkl paahdettuja pinjansiemeniä
  • 3 rkl balsamiviinietikkaa
  • 100 gorgonzolajuustoa
  • koristeluun parmesanjuustoa

Valmistusohje

Lämmitä uuni 200-asteeseen. Laita leipäviipaleet leivinpaperin päälle pellille ja sivele niille öljyä. Ripottele päälle suolaa ja mustapippuria.

Paista uunissa 6 minuuttia, kunnes leivät ovat ruskeita reunoilta mutta vielä pehmeitä keskeltä. Hiero leipiä valkosipulinkynnellä ja siirrä syrjään.

Leikkaa valksipulit ohuiksi siivuiksi. Lämmitä loput öljystä isossa paistinpannussa. Lisää valkosipuli ja chilit, ruskista. Lisää revitty jäävuorisalaatti ja sekoittele. Hämmennä sekaan rusinat, pinjansiemenet ja viinietikka. Sekoittele ja lämmitä kuumaksi.

Levitä gorgonzola paksuksi kerrokseksi krostineille. Lusikoi päälle vihannesseos. Ota juustohöylällä parmesanista lastuja ja koristele.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.