Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Gorgonzola-krostinit

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kasvisruoka, Kasvisruoka

Ainekset

  • 16 ohutta viipaletta vaaleaa leipää
  • 6 rkl oliiviöljyä
  • suolaa, mustapippuria
  • 2 valkosipulinkynttä pilkottua
  • jäävuorisalaattia
  • ½ punaista chiliä pieneksi pilkottuna
  • 1 rkl sultana-rusinoita (liota 10 min lämpimässä vedessä)
  • 2-3 rkl paahdettuja pinjansiemeniä
  • 3 rkl balsamiviinietikkaa
  • 100 gorgonzolajuustoa
  • koristeluun parmesanjuustoa

Valmistusohje

Lämmitä uuni 200-asteeseen. Laita leipäviipaleet leivinpaperin päälle pellille ja sivele niille öljyä. Ripottele päälle suolaa ja mustapippuria.

Paista uunissa 6 minuuttia, kunnes leivät ovat ruskeita reunoilta mutta vielä pehmeitä keskeltä. Hiero leipiä valkosipulinkynnellä ja siirrä syrjään.

Leikkaa valksipulit ohuiksi siivuiksi. Lämmitä loput öljystä isossa paistinpannussa. Lisää valkosipuli ja chilit, ruskista. Lisää revitty jäävuorisalaatti ja sekoittele. Hämmennä sekaan rusinat, pinjansiemenet ja viinietikka. Sekoittele ja lämmitä kuumaksi.

Levitä gorgonzola paksuksi kerrokseksi krostineille. Lusikoi päälle vihannesseos. Ota juustohöylällä parmesanista lastuja ja koristele.

Lisää aiheesta:

Paahtoleivät päärynä- ja homejuustopäällysteinValkosipuli-tillitoast ja aioliSandwich grillatulla kasvistäytteelläAvokadoa ja scampejaTonnikalaburgeri sardellitahnan kanssaVegesandwich portobello-sienen kera
BruschettaKasvisruokaGoGreenAlkuruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Bruschetta
  • 10.04.201316:49
    Vappu

    Maalaisciabatta ja Bruschettat maalaisciabattasta

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kantarelli-parmankinkku-bruschetta

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kotijuustobruschetat

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Bruschetta ja tomaatti-avokadotahna

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Bruschetta rapujen ja avokadosalsan kera