Gorgonzola-krostinit

Ainekset

  • 16 ohutta viipaletta vaaleaa leipää
  • 6 rkl oliiviöljyä
  • suolaa, mustapippuria
  • 2 valkosipulinkynttä pilkottua
  • jäävuorisalaattia
  • ½ punaista chiliä pieneksi pilkottuna
  • 1 rkl sultana-rusinoita (liota 10 min lämpimässä vedessä)
  • 2-3 rkl paahdettuja pinjansiemeniä
  • 3 rkl balsamiviinietikkaa
  • 100 gorgonzolajuustoa
  • koristeluun parmesanjuustoa

Valmistusohje

Lämmitä uuni 200-asteeseen. Laita leipäviipaleet leivinpaperin päälle pellille ja sivele niille öljyä. Ripottele päälle suolaa ja mustapippuria.

Paista uunissa 6 minuuttia, kunnes leivät ovat ruskeita reunoilta mutta vielä pehmeitä keskeltä. Hiero leipiä valkosipulinkynnellä ja siirrä syrjään.

Leikkaa valksipulit ohuiksi siivuiksi. Lämmitä loput öljystä isossa paistinpannussa. Lisää valkosipuli ja chilit, ruskista. Lisää revitty jäävuorisalaatti ja sekoittele. Hämmennä sekaan rusinat, pinjansiemenet ja viinietikka. Sekoittele ja lämmitä kuumaksi.

Levitä gorgonzola paksuksi kerrokseksi krostineille. Lusikoi päälle vihannesseos. Ota juustohöylällä parmesanista lastuja ja koristele.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!