Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Savoijinkaalikääryleet perunamuhennoksen kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Gluteeniton

4 annosta

  • 1 kokonainen savoijinkaali
  • ½ dl puuroriisiä
  • 1½ dl maitoa riisiä varten
  • 1 sipuli
  • 150 g porsaan jauhelihaa
  • 2 munaa
  • 1 ½ dl maitoa jauhelihaa varten
  • suolaa
  • ½ tl valkopippuria
  • 2 tl meiramia
  • 2 rkl siirappia
  • 3 rkl voisulaa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Leikkaa kaalinpään kanta ja ryöppää kaalinpäätä noin 10 minuuttia kevyesti suolatussa vedessä. Irrota lehdet ja leikkaa pois lehtiruodin paksuin osa.

2. Huuhtele riisi ja hauduta sitä maidossa miedolla lämmöllä 30 minuuttia, kunnes riisi on paksua puuroa. Hienonna sipuli ja kuullota se pehmeäksi pienessä määrässä voita keskilämmöllä.

3. Sekoita jauheliha, sipuli, munat, maito, ripaus suolaa, mausteet ja riisi. Paista kokeeksi pieni nokare tarkistaaksesi maun. Nosta jokaiselle kaalinlehdelle nokare täytettä ja kääri lehdet pieniksi paketeiksi. Täytettä riittää 12-15 kääryleeseen. Nosta kaalikääryleet uunipannulle tai suoraan pataan saumakohta alaspäin ja valele päälle siirappia ja voisulaa. Kypsennä uunissa 15-20 minuuttia.

Savoijinkaali on vanhan tutun keräkaalin miedonmakuinen sukulainen. Sen kauniin vihreä värisävy sopii mainiosti kaalikääryleisiin ja tekee niistä houkuttelevan näköisiä. Jauhelihatäytteen tulee olla riittävän irtonaista, jotta kaalikääryleistä ei tule liian kovia. Kaikkein kauneimpia ovat pienet ja sievät kääryleet, joiden lisukkeiksi sopivat perunamuhennos ja puolukkasurvos.

Lisää aiheesta:

SavoijinkaalikääryleetLammaskaalikääryleetLammaskääryleet tomaattikastikkeen keraKaalikääryleet tomaattikastikkeessaSavoijinkaalikääryleet tomaattikastikkeessaKaalikääryleet
KaalikääryleetGluteenitonSadonkorjuuPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Kaalikääryleet
  • 20.11.201910:56
    Lisäkeruoat

    Täydelliset kaalikääryleet – helsinkiläisravintolan himoittujen karitsankaalikääryleiden resepti

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Ohraryynitäytteiset kaalikääryleet couscousin kera

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Vihreät kaalikääryleet tahinikastikkeella

  • 18.02.201300:00
    Sadonkorjuu

    Kasviskaalikääryleet

  • 18.02.201300:00
    Sadonkorjuu

    Äidin kaalikääryleet