Savoijinkaalikääryleet perunamuhennoksen kera

Savoijinkaali on vanhan tutun keräkaalin miedonmakuinen sukulainen. Sen kauniin vihreä värisävy sopii mainiosti kaalikääryleisiin ja tekee niistä houkuttelevan näköisiä. Jauhelihatäytteen tulee olla riittävän irtonaista, jotta kaalikääryleistä ei tule liian kovia. Kaikkein kauneimpia ovat pienet ja sievät kääryleet, joiden lisukkeiksi sopivat perunamuhennos ja puolukkasurvos.

4 annosta

  • 1 kokonainen savoijinkaali
  • ½ dl puuroriisiä
  • 1½ dl maitoa riisiä varten
  • 1 sipuli
  • 150 g porsaan jauhelihaa
  • 2 munaa
  • 1 ½ dl maitoa jauhelihaa varten
  • suolaa
  • ½ tl valkopippuria
  • 2 tl meiramia
  • 2 rkl siirappia
  • 3 rkl voisulaa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Leikkaa kaalinpään kanta ja ryöppää kaalinpäätä noin 10 minuuttia kevyesti suolatussa vedessä. Irrota lehdet ja leikkaa pois lehtiruodin paksuin osa.

2. Huuhtele riisi ja hauduta sitä maidossa miedolla lämmöllä 30 minuuttia, kunnes riisi on paksua puuroa. Hienonna sipuli ja kuullota se pehmeäksi pienessä määrässä voita keskilämmöllä.

3. Sekoita jauheliha, sipuli, munat, maito, ripaus suolaa, mausteet ja riisi. Paista kokeeksi pieni nokare tarkistaaksesi maun. Nosta jokaiselle kaalinlehdelle nokare täytettä ja kääri lehdet pieniksi paketeiksi. Täytettä riittää 12-15 kääryleeseen. Nosta kaalikääryleet uunipannulle tai suoraan pataan saumakohta alaspäin ja valele päälle siirappia ja voisulaa. Kypsennä uunissa 15-20 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.