Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Äidin kaalikääryleet

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tässä oikea vanhanajan kaalikääryleresepti.

4 annosta

  • 2 kaalinkerää à 1½kg
  • 300 g naudan jauhelihaa
  • 300 g porsaan jauhelihaa
  • 1 dl riisiä
  • 2 dl vettä
  • 6 dl paistinlientä ja kaalilientä
  • 1 liemikuutio
  • ½ tl valkopippuria
  • 1 sipuli
  • 1 kananmuna
  • 1 keltuainen
  • 2 dl maitoa
  • 1½ tl suolaa
  • 50 g voita tai margariinia
  • 2 rkl tummaa siirappia
  • kaalilientä
  • 1 liemikuutio
  • 3 dl kuohukermaa
  • 3 rkl vehnäjauhoja

Valmistusohje

1. Poista kannat kaalinkeristä ja keitä kaali kevyesti suolatussa vedessä. Irrota lehdet sitä mukaa kun ne pehmenevät ja ne saa helposti irti. Ota keitinliemi talteen. Hienonna sipuli ja kuullota sitä voissa ruskistamatta. Keitä riisiä noin 20 minuuttia kannen alla vedessä, johon lisäät liemikuution. Sekoita naudan ja possun jauhelihat, keitetty riisi, valkopippuri, sipuli, kananmuna, keltuainen, maito ja suola löysäksi taikinaksi. Pane jokaiselle kaalinlehdelle 2-3 lusikallista (noin ½ dl) taikinaa. Kääri lehdestä paketti ja aseta kääryleet tiiviisti liitoskohta alaspäin voideltuun uunivuokaan.

2. Sulata voi ja sekoita siirappi, voitele kääryleet sekoituksella. Kypsennä 175 asteessa, käännä 40 minuutin kuluttua ja kypsennä vielä 20 minuuttia. Valele kääryleille kaalin keitinlientä, jos ne näyttävät kuivilta. Peitä vuoka alumiinifoliolla ja kypsennä vielä 20 minuuttia (koko kypsennysaika on 80 minuuttia).

3. Ota vuoka uunista ja kaada varovasti paistinliemi kulhoon. Pidä kääryleet lämpiminä folion alla. Tee paistinliemestä kastike: sekoita siihen kaalilientä niin että nestettä on yhteensä 6 desilitraa. Lisää liemikuutio ja kerma. Sekoita vehnäjauhot tilkkaan kylmää vettä ja vatkaa jauheseos liemeen. Anna kastikkeen kiehua 3-5 minuuttia.

Lisää aiheesta:

KasviskaalikääryleetSavoijinkaalikääryleetKaalikääryleet kastikkeellaHallingin kaalikääryleetKaalikääryleet tomaattikastikkeessaKeitetty, tuore häränrinta piparjuurikastikkeella
KaalikääryleetSadonkorjuuPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Kaalikääryleet
  • 20.11.201910:56
    Lisäkeruoat

    Täydelliset kaalikääryleet – helsinkiläisravintolan himoittujen karitsankaalikääryleiden resepti

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Ohraryynitäytteiset kaalikääryleet couscousin kera

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Vihreät kaalikääryleet tahinikastikkeella

  • 18.02.201300:00
    Sadonkorjuu

    Kasviskaalikääryleet

  • 18.02.201300:00
    Sadonkorjuu

    Äidin kaalikääryleet